- Klipp-og-lim kommer til iPhone

Hva så? undrer DB.nos kommentator.

KLIPP OG LIM: I morgen kunngjør Apple trolig at telefonen får etterlengtet klipp-og-lim-funksjonalitet. At flere teknologimedier slår opp dette som en nyhet, snarere enn å fokusere på alt som ikke kommer i neste versjon av operativsystemet, sier noe om Apple-telefonens posisjon, mener DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX
KLIPP OG LIM: I morgen kunngjør Apple trolig at telefonen får etterlengtet klipp-og-lim-funksjonalitet. At flere teknologimedier slår opp dette som en nyhet, snarere enn å fokusere på alt som ikke kommer i neste versjon av operativsystemet, sier noe om Apple-telefonens posisjon, mener DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vi iPhone-brukere lever med de mange åpenbare, og til dels oppsiktsvekkende, manglene ved telefonen vår, fordi den er så utrolig god på det den er god på.

Har du først brukt en Twitter-app på iPhone (eller en lang rekke andre ting som iPhone gjør suverent mye bedre enn noen annen telefon), så oppleves det som uaktuelt å gå tilbake til noe mer tradisjonelt - for ikke å snakke om til en av de mange mer eller mindre patetiske iPhone-etterlikningene.

DERFOR KLARER VI OSS
med sammenbitte tenner uten fabrikkinstallert MMS, uten et bedre kamera, uten videoopptak, uten skikkelig Bluetooth-funksjonalitet, uten horisontalt tastatur i mail og SMS, og uten noe så elementært som klipp-og-lim mellom applikasjoner.

Men det siste får vi visstnok i morgen, ifølge den vanligvis velinformerte Digg-grunnleggeren Kevin Rose. Eller rettere sagt: Vi får vite om vi får det i morgen.

PÅ SXSW-KONFERANSEN
i Austin, Texas fortalte Rose at han vet at Apple under morgendagens forhåndspresentasjon av iPhone 3.0, den kommende oppdateringen av operativsystemet til iPhone, vil fortelle at klipp-og-lim-funksjonalitet er på plass i den nye versjonen.

Ifølge Rose skal det bli mulig å markere tekst på en enkel måte - for eksempel en URL - og klippe og lime utklippet mellom ulike programmer.

Det er fint, det. Men skulle det ikke egentlig bare mangle?

MMS, video, bakgrunnsprosesser og alt det andre på ønskelista får vi fremdeles ikke, fortsatt ifølge Rose. Likevel jubler altså en rekke teknologimedier over at det blir klipp-og-lim.

Det sier nok atskillig om hvilket grep Apple og iPhone har om tankesettet til framtredende teknologiobservatører at forhåndshistoriene om versjon 3.0 handler om det lille vi angivelig får og ikke - som de burde gjøre - om alt vi sannsynligvis ikke får.

DESSVERRE FOR APPLES KONKURRENTER sier det nok også noe om at løpet er kjørt. iPhone er full av hull, men vinner uansett.

På Twitter: @janomdahl

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer