Klipper ikke erigert penis

Lars von Trier nekter å klippe bort en erigert penis fra sin nye film «Idiotene». Hvis Statens filmtilsyn ikke gjør et unntak, vil filmen være sladdet under premieren på kinoenes superfredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag har hovedstadens kinoer gitt tapt for fotball og sankthansfeiring og stengt dørene, men 14. august er kinoene tilbake med et bredt program. Den filmen det knytter seg størst spenning til nå er den danske filmrebellen Lars von Triers siste film «Idiotene» som vakte stor oppsikt i Cannes tidligere i år. «Idiotene» handler om en gjeng ungdommer som bestemmer seg for å oppføre seg som åndssvake, hvilket innebærer at de plager vettet av sine omgivelser. Og de har gruppesex. Publikum får blant annet se en erigert penis, og det er den distributøren håper skal slippe gjennom sensuren hos Statens filmtilsyn.

Prinsippet brutt

- Isolert sett er dette innhold man bare får tak i via postordre, sier Arild Frøyseth hos distributøren Fidalgo. - Men det dreier seg jo bare om fem- seks sekunder. Grensen som går ved erigerte kjønnsorganer er i prinsippet brutt siden den franske filmen «Jesu liv» slapp gjennom kontrollen i fjor.

Frøyseth hevder at filmen uansett ikke vil bli klippet, det vil den kompromissløse regissøren aldri gå med på. Filmen må da eventuelt sladdes, med svart flekk på lerretet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer