Klissete Lizzie

Som en tyggisboble: Rosa, søt og klissete utenpå og full-stendig tom inni.

FILM: Lizzie McGuire er en av de jentene som står foran speilet med hårbørsten som mikrofon og tyggismusikken på full guffe mens hun fantaserer om en plass på stjernehimmelen. Og i «Lizzie McGuire - stjerne for en dag» er det nettopp det som skjer.

Lizzie drar på klassetur til Roma, hvor hun straks blir forvekslet med en nasjonal popstjerne som er blitt uvenn med sin partner. Dermed ligger veien åpen for Lizzie, som for noen dager lever ut prinsessedrømmen med frisører og stylister, fine kjoler og kjekke gutter på alle kanter. Hjemme i Amerika er Lizzie den klønete jenta som har en artig tendens til å gå på trynet i de mest upassende situasjoner, noe som liksom skal gjøre henne uimotståelig sjarmerende. I Roma får hun sin Askepott-hevn når hun mottar applausen fra et fullsatt Colosseum etter sin sangopptreden.

Hilary Duff, som vi sist møtte i Harald Zwarts «Agent Cody Banks», spiller også hovedrollen i TV-serien om Lizzie McGuire, som har vært vist på NRK. Hun synger også på filmens soundtrack, gir ut sitt første soloalbum i høst, og kommer sikkert til å havne på veggen i mange småpikeværelser etter hvert som kjendisstatusen øker. Skuespillerprestasjonen er dessverre langt fra overbevisende, men det gjelder ikke bare henne. Ikke engang Alex Borstein fra Mad TV klarer å høyne kvaliteten som den uforsonlige læreren frøken Ungermeyer.