SOLSKINNSPATRULJE: Mille Israelsen fra Danmark er en av Øyafestivalens mange frivillige, og jobber med å spre solskinn i regnet. Foto: Morten Holm / Scanpix
SOLSKINNSPATRULJE: Mille Israelsen fra Danmark er en av Øyafestivalens mange frivillige, og jobber med å spre solskinn i regnet. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Klissvått på Øya - IGJEN

2008: Hagl. 2009: Regn. 2010: Regn. Se de fuktige bildene fra Øyas første dag.

||| (Dagbladet:) Historien gjentar seg for Øya. For tredje året på rad åpnet festivalen i elendig vær.

Men artistene er ved godt mot, i alle fall hvis vi skal tro hedalineren M.I.A, eller Mathangi Arulpragasam som hun egentlig heter.

- Jeg får vel redde noen av festivalgjengerne fra regnet ved å ta dem opp på scenen, sa hun til Dagbladet før konserten.

Kreativt regntøy Men M.I.A trengte ikke å redde noen. Innen hun gikk på scenen hadde været letta noe.

Og hadde det regna, så hadde publikum klart seg fint. Festivalgjengerne var nemlig godt forberedt, og stilte i mange kreative, regntette kostymer.

En av disse var Oddrun Lilja Jonsdottir (18). Hun hadde gummistøvler med solsikker på.

FORBEREDT: Oddrun Lilja Jonsdottir  var en av mange som hadde tatt på seg gummistøvler for å gå på første dag av Øyafestivalen. Foto: Morten Holm / Scanpix
FORBEREDT: Oddrun Lilja Jonsdottir var en av mange som hadde tatt på seg gummistøvler for å gå på første dag av Øyafestivalen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Jeg fant dem i kjelleren. Egentlig synes jeg det er litt kleint med gummistøvler på festival, siden «alle» har det. Men på grunn av været så måtte jeg, sier hun til NTB på starten av festivalens første dag.

Ingen moteløve 18-åringen bedyrer at festivalmote ikke betyr noe for henne.

- For meg er det viktigst at antrekket er praktisk. Men det er mange som ikke tenker sånn. Festivaluniformen i år er tydeligvis gummistøvler, kort shorts og cowboyskjorte. Det skal liksom se så avslappet ut, men det synes jo godt at antrekket er gjennomtenkt, sukker hun.

I tillegg til at Øyafestivalen har et bredt utvalg regntøy til salgs, stiller de også med egen solskinnspatrulje. Danske Mille Israelsen (21) er en av dem.

- Sprer solskinn
- Jeg har jobbet som frivillig på Roskilde, og hadde hørt mye pent om Øyafestivalen, så jeg bestemte meg for å søke, forteller han til NTB.

Utstyrt med en trillevogn går Mille og hennes kollegaer rundt på Øya og tilbyr de frivillige potetgull, sjokolade, regnponchoer og kaffe.

- Vi forsøker å spre litt solskinn, og det kan jo virkelig trengs i dag, humrer hun.

- Rant inn med folk Etter siste konsert var pressesjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød, godt fornøyd.

TØRR: Anne-Cathrine Reeterdahl var også forberedt på regnvær. Foto: Morten Holm / Scanpix
TØRR: Anne-Cathrine Reeterdahl var også forberedt på regnvær. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Spesielt midtveis på dagen, da AIR gikk på scenen og været letta, så begynte det å renne inn med folk. Alt har gått etter planen, og både publikum og artister ser ut til å være fornøyde, sier han til Dagbladet.

FRIVILLIG: Mille Israelsen fra Danmark sprer glede i regnet. Foto: Morten Holm / Scanpix
FRIVILLIG: Mille Israelsen fra Danmark sprer glede i regnet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer