Klistra til skjermen

Vi satt bom fast i stolen og lot nyheten synke inn: Kjell Magne Bondevik pekte på Stoltenberg og gikk ned av talerstolen. Han virket avslappet.

Jens Stoltenberg var stiv i maska og ble karakterisert som den skitneste gutten i klassen av en opprørt Bellona-leder Frederic Hauge. Norske politikere har gitt grønt lys for forurensende gasskraftverk. Det skrives politisk historie.

Solid vegg til vegg-dekning i «Dagsnytt Atten». Bred, tradisjonell dekning i Dagsrevyen: NRK følger debatten og de sentrale aktørene gjennom dagen. Og kaos i «Sentrum» klokka 20.30.

Per Ståle Lønning og TV2s politiske kommentator Stein Kåre Kristiansen var på plass i hver sin dype stol i vandrehallen i Stortinget.

Puls

- Jeg må rope litt, det er mye støy, sa den godmodige programlederen mens det summet. Det ståket. Det var puls. Tv-puls, også. Journalister, kameraer, forskere og sekretærer som sild i tønne. Og Lønning i stolen.

- Er du skuffet over at Bondevik ikke pekte på deg? spurte Lønning Jan Petersen. (Han kastet regjeringa og uttalte så at det er naturlig at det føres samtaler på borgerlig side.)

- Er du bitter? spurte Lønning Bondevik idet landets avtroppende statsminister ble plassert i en stol - og fikk mikrofonen festet på jakkeslaget.

Kaféstemning

Det var en dag alle tittet etter tegn: smil, rykninger, kroppsspråk, slips, hår. Er Kjell Magne virkelig så rolig som han vil framstå? Tar Jens seg sammen for ikke å vise triumfen? Hvorfor smiler ikke Jens? Et lite smil?

De store stegene i det politiske gasskraftdramaet utspilte seg i går i Stortingssalen. Arenaen for opptakten, etterspillene, intervjuene og kommentarene var vandrehallen. Der var TV2-nyhetene og «Tjueen» på plass. Programvert Siri Lill Mannes satte over til seniorreporter Pål T. Jørgensen, som stilte de sentrale spørsmålene og bandt ulike vinklinger sammen. TV2 kjørte full regjeringskrisedekning først i sendingen. Deretter andre nyheter. NRK valgte motsatt. Klokka 21.07 var temaet «Sleipner»-kritikken i NRK.

Så var Knut Olsen, omsider iført et slips, på plass i stortingsståket.

Sendingen ble god. Olsen stilte, som vanlig, direkte og følelsesladde spørsmål.

Stemningen i vandrehallen framsto som mer og mer løssluppen. Som en utvidet stortingsrestaurant. Ja, det virket faktisk litt trivelig med regjeringskrise.

trude.ringheim@dagbladet.no