<strong>STEINRIK:</strong> George Clooney er ikke bare listet som den best betalte skuespilleren i verden, men ligger også på en total andreplass da nettstedet Forbes lister opp de best betalte kjendisene i verden. Clooney forbigår dermed også Kylie Jenner, som på under tre år har skapt seg en formue på over sju millarder kroner.
STEINRIK: George Clooney er ikke bare listet som den best betalte skuespilleren i verden, men ligger også på en total andreplass da nettstedet Forbes lister opp de best betalte kjendisene i verden. Clooney forbigår dermed også Kylie Jenner, som på under tre år har skapt seg en formue på over sju millarder kroner. Vis mer

George Clooney

Klodens best betalte skuespiller drar inn svimlende summer

I året som gikk tjente George Clooney mer penger enn noen annen skuespiller - noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet Forbes har nylig lagt ut et estimat over verdens best betalte kjendiser.

Her står skuespiller George Clooney (57) listet med en inntekt på 1,9 milliarder norske kroner, eller 239 millioner dollar, før skatt og avgifter.

Ifølge Forbes har Clooney med dette hatt sitt beste årlige resultat noensinne - og ikke minst: det er mer enn hva en hvilken som helst annen skuespiller har tjent på et år, noensinne.

Solgte tequila-selskap

Clooney, som fikk sitt store gjennombrudd med den langvarige dramaserien «Akutten» på 90-tallet, er flere ganger blitt kåret til en av verdens mest innflytelsesrike mennesker av Time Magazine.

Ifølge Forbes kommer deler av den svimlende summen av at Clooney i fjor solgte selskapet Casamigos tequila til det britiske gigantselskapet Diageo.

Avtalen skal ha vært verdt over åtte milliarder norske kroner.

Denne inntekten plasserer Clooney på en andreplass totalt blant verdens best betalte kjendiser. Førsteplassen går til bokseren Floyd Mayweather, som tjente 2,3 milliarder kroner på bare èn kamp mot Conor McGregor i august i fjor.

På tredjeplass på den eksklusive lista finner vi Kylie Jenner, som på under tre år har skapt seg en formue på over sju milliarder kroner.

The Rock

Den eneste andre skuespilleren på Forbes' topp ti liste, er stjerna Dwayne Johnson, kanskje bedre kjent som The Rock. Han klokker inn på en femteplass, med en inntekt på en milliard norske kroner, eller 124 millioner dollar.

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

Den enorme summen kommer blant annet av at skuespilleren har fått enorme forhåndsutbetalinger, samt en del av overskuddet for store filmprosjekter som «Jumanji: Welcome to the Jungle». I tillegg har Johnson fått bonus for å drive promotering på sosiale medier til sin enorme følgerskare.

Forbes har beregnet kjendisenes inntekt før skatt fra juni 2017 til juni 2018, før de har trukket fra skatter, avgifter og andre utgifter. Tallene er hentet fra ulike kilder og intervjuer med eksperter, samt intervjuer med stjernene selv, opplyser Forbes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer