Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kloke menn og frekke damer

Kloke eldre menn og frekke unge damer dominerer den nye bestselgerlista for bøker som Dagbladet introduserer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boklista

Bestselgerlista er basert på bekreftede salgstall fra de største bokhandlene i Norge. Hver måned framover presenterer vi en ny bestselgerliste, utarbeidet av Bokhandlerforeningen.

  • Livsvisdom i mer eller mindre reflektert form er en fellesnevner for de fire øverste bøkene på bestselgerlista for februar: Professor Arne Næss sto for bokhøstens raskeste salgssuksess med boka «Livsfilosofi». Den topper fremdeles lista over mest etterspurte bøker, en posisjon den har holdt i hele vinter.
  • Mer overraskende er det kanskje at billigutgaven av Helen Fieldings bestselger «Bridget Jones' dagbok» inntar andreplassen. Det viser i det minste at forlagene sitter på store muligheter med hensyn til resirkulering av eldre titler. Også «Sa Mor», Erlend Loes gjendiktning av den lett nevrotiske New York-poeten Hal Sirowitz, er en gammel traver som nå har funnet veien tilbake til bestselgertoppen. Den inntar tredjeplassen, mens billigutgaven av Erlend Loes roman «Naiv. Super» ligger på sjuende plass.
  • Finn Skårderuds essaysamling «Uro» bekrefter med sin fjerdeplass at årtusenskiftet kaller fram behovet for selvinnsikt og refleksjon.
  • Fjorårets debutsensasjon Linn Ullmann ligger på en sterk femteplass, foran både bind to av Gunnar Staalesens Bergens-trilogi og Erik Fosnes Hansens «Beretninger om beskyttelse». Sikre kort som Anne Karin Elstad, Rolf Jacobsen og Thor Heyerdahl - samt seriedronningene Anne Lise Borge og Margit Sandemo - representerer ingen overraskelse på en bestselgerliste. Det gjør derimot Hanne Ørstaviks «Like sant som jeg er virkelig», som sniker seg inn på den femtende og aller siste plassen.

Det lover godt for lesernes appetitt på ny norsk skjønnlitteratur.

PÅ TOPP: Arne Næss med boka «Livsfilosofi».
SNEK SEG MED: Hanne Ørstavik med romanen «Like sant som jeg er virkelig»