Klokt om feminismens mange feminismer

Ei bok som kanskje er ufarlig nok til å gjøre feminismen farlig.

DEFINISJONSMAKT: Sosiologen Cathrine Holst har skrevet boka som skal forklare hva feminisme egentlig er. Foto: LARS EIVIND BONES
DEFINISJONSMAKT: Sosiologen Cathrine Holst har skrevet boka som skal forklare hva feminisme egentlig er. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Feminister er enige om at det finnes forskjellsbehandling på bakgrunn av kjønn, men ulike feminister er uenige om det meste annet. Klisjeen om den mannevonde pornomotstanderen er lett å opponere mot, men forteller lite om bredden i feministisk engasjement før og nå. «Hva er feminisme» er boka som skal gjøre tusenvis av unge samfunnsvitere rustet til å se forbi stereotypien. Den har stått på Universitetsforlagets høst- og vårlister i årevis, men har blitt utsatt en sesong om gangen. Å skrive standardverk om feminisme er en krevende oppgave, og Cathrine Holst har sikkert hatt både prestasjonsangst og problemer med å avgrense oppgaven. Når boka endelig kommer, er den ei kompakt grunnbok på rundt 150 sider.

Prosjektet er bredt definert, og bokas seks kapitler tar for seg kjønnsanalyse, feministisk politisk idéhistorie, forhold til andre ideologier, politikk og vitenskap. Konseptet er forlagets Hva er-serie, der profilerte fagfolk presenterer ulike fag og emner for et bredere publikum. Holst legger nøkternt fram feminismens historie og ulike idéhistoriske retninger. Boka vil ganske sikkert bli lest av studenter som en første innføring i feminisme. Det beskjedne omfanget og pedagogiske nivået gjør at boka nok også vil nå flere fag enn de spesifikke kjønnsteoretiske. Publikum er først og fremst akademisk, de som ønsker en grunnleggende analyse av hva feminisme er og har vært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer