Klokt om Hitlers menn

Avslørende om Hitlers generaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er blitt så moderne å hevde at Stalin var jo verre enn Hitler, hadde det ikke da vært det beste for menneskeheten om Hitler hadde vunnet annen verdenskrig, i alle fall den mot Stalin. Boka gir et klart svar på dette spørsmålet.

Guido Knopp, professor, tidligere redaktør i Frankfurter Allgemeine Zeitung, nå sjef for historieseksjonen i den tyske TV-stasjonen ZDT, ble i fjor kjent for et norsk publikum gjennom boka SS, Historien om nazistenes leiemordere. Også årets bok er en kvalitetsutgivelse.

Dolkestøtlegender

Forfatteren undersøker den dolkestøtslegenden som oppsto under Hitler-Tysklands nederlag i mai 1945. Den tyske hæren kunne ha vunnet krigen, det var nazistenes innblanding i de militære spørsmålene som førte til katastrofen. Dette var en ny versjon av den opprinnelige dolkestøtlegenden fra keisertysklands nederlag i 1918. Den gangen var det hjemmefronten som sviktet, det brøt ut revolusjon, en ubeseiret hær ble dolket i ryggen.

Nå gir bokas tittel konklusjonen på Guido Knopps undersøkelse. Han mener at det ikke fins grunnlag for noen dolkestøtslegende etter den annen verdenskrigen heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer