Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: S«Amanda»

Klokt om livet etter terrorangrepet

«Amanda» handler om den unge mannens langsomme vei mot å ta på seg foreldreansvaret for niesen sin.

TERROR I FRANKRIKE: En skjebnesvanger dag endres Davids liv totalt: Under et terrorangrep i Paris blir hans søster, Sandrine, drept, og kjæresten Lena hardt såret. I tillegg til sjokket og smerten, får David også ansvaret for sin 7 årige niese Amanda. Vis mer

«Amanda»

4 1 6

Drama

Regi:

Mikhaël Hers

Skuespillere:

Vincent Lacoste,Isaure Multrier, Stacy Martin, Ophélia Kolb, Marianne Basler

Premieredato:

1. november 2019

Aldersgrense:

12 år

Orginaltittel:

«Amanda»

«Klokt og litt forsiktig»
Se alle anmeldelser

FILM: «Amanda».FILM: Igjen er det snakk om familien, om å være i familie, føle at man er i en familie, ikke føle at man er i en familie, og om man kan lage en ny når den gamle har gått i oppløsning.

Utgangspunktet er mer gruoppvekkende enn de fleste familier må forholde seg til. 24 år gamle David (Vincent Lacoste) rusler rundt i Paris og gjør småjobber, og henger iblant med storesøsteren og hennes syv år gamle datter.

Sakte fremover

Faren deres er død og moren har meldt seg ut for lenge siden. Men så en dag er søsteren akkurat der hun ikke skal være i terrorens Frankrike, og David får både sin egen sorg og et sørgende barn i fanget.

Mye av «Amanda» handler om den møysommelige tiden etterpå, og hvordan alt, så smått, begynner å bevege seg fremover igjen.

Klok, men beskjeden

«Amanda» er befriende naturalistisk og uten store fakter. Til å ha en total katastrofe som omdreiningspunkt er filmen nesten overraskende nedpå i skildringen av sørgetiden.

Jeg tror på dem, på David, på barnet og på de som driver rundt i bakgrunnen og prøver å hjelpe til som best de kan. Veien inn i ansvaret skildres som akkurat så ubekvem og frustrerende som den sikkert ofte er.

Utfordringen er at «Amanda» rusler avsted i omtrent samme tempo som David. Det er mange scener, tilforlatelige og troverdige, men der det ikke føles som om det skjer så mye. Slik blir «Amanda» en film som er både sympatisk og klok, men nesten for beskjeden for sitt eget beste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media