Klossete krimroman

Det er en velkjent sak at det ligger store dramatiske muligheter i å la fortidas hemmeligheter sive ut i nåtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er noe kriminallitteraturen særlig har visst å benytte seg av, ja kanskje en av grunnene til at krimlitteraturen har vist seg så overlevelsesdyktig er at den så ofte kombinerer dette grepet med melodramatisk patos. Deborah Crombies siste roman har passende nok på norsk fått tittelen «Hjemsøkt», og skal det overhodet være noen grunn til å lese denne romanen, så må det være fordi hun har maktet å gjøre denne gåten fra fortida til noe vi som lesere er spente på å få vite mer om.

Gåter

Rent konkret dreier det seg om en avdød kvinnelig poet, Lydia Brooke, som døde under omstendigheter som tydet på at det var selvmord. To tidligere selvmordsforsøk forsterket denne hypotesen. Men nå, fem år etter dødsfallet, sitter litteraturforsker Vic McCellan og skriver Brookes biografi, og hun begynner etter hvert å tvile på denne forklaringen. Hun kontakter sin eksmann Duncan Kincaid ved Scotland Yard, og han blir litt etter litt overbevist om at Vic kan ha rett.

Og så skjer det et dødsfall til, under samme omstendigheter som da Lydia Brooke døde, ja da er det ikke lenger rom for tvil. Sammen med sin nåværende kjæreste Gemma tar Kincaid permisjon fra jobben for personlig å følge denne saken til siste slutt. Dermed har man to parallelle drapsgåter, og ved å undersøke den gamle finner man også svaret på den nye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer