«Klovn»-duoen sjokkert over filmens aldersgrense i Norge

- Passer ikke for en 12-åring

NORGESAKTUELL: Casper Christensen og Frank Hvam var i Norge i går, i forbindelse med kinopremieren av «Klovn Forever» på fredag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NORGESAKTUELL: Casper Christensen og Frank Hvam var i Norge i går, i forbindelse med kinopremieren av «Klovn Forever» på fredag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen er det duket for norgespremiere på den mye omtalte komedien «Klovn Forever».  

Fra tidligere er det kjent at det danske Medierådet ga filmen 15-årsgrense i Danmark, grunnet sin seksualiserte humor og mye nakenhet.

Her hjemme i Norge er det imidlertid Medietilsynet som bestemmer hvilken aldersgrense kinofilmer skal få. I dette tilfellet har de satt 12 års aldersgrense på «Klovn Forever».  

- Ikke for barn Når Dagbladet opplyser de to skuespillerne og manusforfatterne av «Klovn»-universet, Frank Hvam og Casper Christensen, om filmens aldersgrense i Norge, blir duoen svært forbauset. 

- Hva?! Det er meget sjokkerende. Det er merkelig, sier Christensen. 

- Denne filmen passer ikke for en 12-åring. Dette er en film som i våre øyne er beregnet for voksne. Vi har i mange år laget tv for det voksne publikum, og ikke til barn, legger Hvam til. 

I sin vurdering av filmen, skrev danske Medierådet at mange av «scenene er på grensen til pornografi». I går fortalte Hvam og Christensen blant annet at noen av scenene, selv for dem, var voldsom å spille inn

Vurderer skadelighet Overfor Dagbladet informerer Annette Heyerdahl i Medietilsynet om deres begrunnelse for valget:

«Gjennomgående seksualisert humor og enkelte lite nærgående seksuelle skildringer gjør at filmen får 12-årsgrense.», står det i Medietilsynets vurdering. 

- Vi vurderer ikke om innholdet i filmen er passende, men om det er skadelig for barn. Etter grundige diskusjoner rundt filmen, mener vi det er rett å sette 12-årsgrense, sier hun. 

Heyerdahl viser samtidig til Medietilsynets retningslinjer for aldersgrenser på bildeprogram. 

- Nakenhet i seg selv er ikke en grunn til å sette aldersgrense, det kommer helt an på kontekst. Man må også huske på at i Danmark finnes det ikke 12-årsgrense, men 11 år eller 15 år.  

- Alvorlig Til tross for at Hvam og Christensen er overrasket over aldersgrensen i Norge, tror de likevel at ingen vil ta skade av innholdet. 

- Jeg er sikker på at en tolvåring ikke tar skade av å se filmen. Det er ikke noen som dør i den. Det synes vi er langt mer alvorlig enn nakenhet og sex, mener Hvam. 

I «Klovn Forever» bestemmer Casper seg for å flytte fra Danmark til fordel for Los Angeles - uten å fortelle noe til Frank. Dette faller ikke i smak hos sistnevnte, som følger etter i et forsøk på å redde vennskapet. Deretter følger pinlige scenarioer, nakenhet og spørsmål om tilgivelse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer