«Klovn»-stjernene om de drøyeste nakenscenene

Selv Frank Hvam og Casper Christensen kan bli pinlig berørt.

TAKKNEMLIG: Skuespillerne Casper Christensen og Frank Hvam synes det er overraskende at «Klovn» har nådd så bredt, også utenfor deres egne landegrenser. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TAKKNEMLIG: Skuespillerne Casper Christensen og Frank Hvam synes det er overraskende at «Klovn» har nådd så bredt, også utenfor deres egne landegrenser. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

THE THIEF (Dagbladet): - Vi hadde ikke lyst å lage «Tour de Fisse» 2, der vi er ute og prøver å få napp hos damene, forteller Casper Christensen (47), og blir avbrutt av Frank Hvam (45):

- Men slik har det kanskje blitt likevel, sier han lattermildt. 

Den danske skuespiller- og komikerduoen er ikke redd for å «bjuda på». Gutta, som er i Norge i forbindelse med kinopremieren på «Klovn Forever» førstkommende fredag, har nok en gang lagt både kropp og sjel i sitt seneste prosjekt.

- Voldsom Filmens forgjenger, «Klovn - The Movie», skapte kontroverser med sin seksualiserte humor og mye nakenhet. Den endte likevel opp som en enorm kinosuksess. Mange av ingrediensene er videreført i oppfølgeren, men gutta forklarer at de alltid prøver å strekke seg mot en ny historie.

- Målet er ikke å sjokkere, men skape en god historie for publikum.

Til tross for at det er lite som gjør gutta pinlig berørte, var det imidlertid scener i den nye filmen selv Hvam og Christensen slet med å gjennomføre. 

- Det er en hotellscene hvor jeg står med erigert penis foran Frank, mens kona hans ligger i senga med bind foran øyene. Den var voldsom selv for oss, sier Christensen. 

- Pinlig Noe nølende trekker også skuespiller Frank Hvam fram en eksempel. I filmen er det nemlig en scene hvor Frank skal til å ta av seg underbuksa, og en hund kommer bort og begynner å slikke ham på rumpa.

I LA: Casper Christensen og Frank Hvam utfordrer seg selv med pinlige scenarioer, nakenhet og spørsmål om tilgivelse. Foto: Filmweb
I LA: Casper Christensen og Frank Hvam utfordrer seg selv med pinlige scenarioer, nakenhet og spørsmål om tilgivelse. Foto: Filmweb Vis mer

- Den scenen er mer dum enn den er pinlig egentlig. Men vi kan forsikre om at ingen hunder hadde det vondt under innspilling.  

- Hvor går deres grenser for hva som er greit å vise på film?

- Vi ønsker ikke å provosere. Vi driver med observasjonskomikk. Det pinlige. Vi vil at seerne skal se humor i det vi gjør. Ellers har vi feilet. 

- Grenseoverskridende Også denne gang er meningene mange - og delte. Anmelderne i de danske avisene Ekstra Bladet og Jyllands-Posten mener de denne gangen har smurt for tykt på. I motsetning bruker Berlingske og Politiken beskrivelser som «morsom», «befriende» og «grenseoverskridende». 

IKKE SOM PLANLAGT: Casper og Frank klarer også denne gang å sette seg selv i uheldige situasjoner. Foto: Filmweb
IKKE SOM PLANLAGT: Casper og Frank klarer også denne gang å sette seg selv i uheldige situasjoner. Foto: Filmweb Vis mer

- Vi hadde lyst til å lage en film om gammelt vennskap. Det synes vi er interessant, og det var det som tente oss mest.

I «Klovn Forever» bestemmer Casper seg for å flytte fra Danmark til fordel for Los Angeles - uten å fortelle noe til Frank. Dette faller ikke i smak hos sistnevnte, som følger etter i et forsøk på å redde vennskapet. Deretter følger pinlige scenarioer, nakenhet og spørsmål om tilgivelse.

- Feile signaler Skuespillerne forklarer at mye av filmens innhold er inspirert fra virkeligheten. Likevel understreker de begge at karakterene de spiller er en overdramatisert versjon. 

- Vi går for eksempel ikke rundt naken hjemme. Jeg kunne for eksempel aldri gått på nudiststrand, sier Hvam og fortsetter:

- Som privatpersoner er vi veldig redde for å sende feile signaler. Det vi driver med er fiksjon. Vi har begge barn, og lever et normalt liv som alle andre. Stemmer ikke det, Casper? 

- Snakk for deg selv...Jo, for helvete, jeg bare spøker, sier Christensen lattermildt.

- Som et ektepar Hvam og Christensen møttes for 17 år siden, og i tillegg til å være forretningspartnere, er duoen også venner privat.  

- Den gang var vi med hverandre hele tiden, og ringte til hverandre når vi ikke var sammen. Vi har arbeidet sammen kontinuerlig i nærmest ti år. 

- Det er nok mye av grunnen til at også vennskap blir en rød tråd gjennom denne filmen. Vi ville se på hvordan man klarer å beholde et langt vennskap. Man blir jo nærmest som et gammelt ektepar til slutt. Man irriterer seg over de små tingene med hverandre. Det er viktigere å kunne tilgi, framfor å prøve å endre den andre.

Begge håper at det norske folk vil ta imot filmen med åpne armer. Selv er de takknemlig over at publikum i Norge har vist stor interesse for det de tidligere har produsert.

- Vi håper at publikum i Norge vil like filmen. Da vi startet med «Klovn» hadde vi aldri trodd at serien skulle lykkes også utenfor Danmarks landegrenser. Derfor er vi ekstremt ydmyke og glade for at Norge har tatt oss godt imot, sier Christensen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram