KOMMENTARER

Klovnen Boris vant avstemningen i Storbritannia. Ikke publikum

Angrer han nå? spør Marie Simonsen.

KNOCK-OUT: Boris Johnson ledet Leave-kampanjen til en overraskende seier for Brexit, men er selv nede for telling, i likhet med store deler av britisk toppolitikk. Picture by Andrew Parsons / i-Images.
KNOCK-OUT: Boris Johnson ledet Leave-kampanjen til en overraskende seier for Brexit, men er selv nede for telling, i likhet med store deler av britisk toppolitikk. Picture by Andrew Parsons / i-Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ting som tyder på at sjokket og frykten EU-tilhengere mente å se i Boris Johnsons ansikt etter Brexit-seieren, ikke var skadefro ønsketenkning. Boris og resten av ut-kampanjen har de siste dagene avslørt at de virkelig ikke hadde en anelse om hva som skulle skje hvis de vant.

Det er ingen plan. De har ikke en gang skriblet ned noe på en serviett i en pub. Spurt om hva nå, er det absolutt ingen svar annet enn Oxford-mesterskap i roing.

Allerede har de måttet innrømme at helt sentrale valgløfter om konsekvensene av en utmelding var totalt villedende; både når det gjelder økonomi og migrasjon. Velgere som hadde legitime bekymringer for økende klasseskiller, arbeidsledighet, velferdskutt og sosial dumping, våknet opp til å høre at; eh, det der vil nok ikke endre seg likevel utenfor EU. Ikke en tøddel. Det vil ikke bli flere jobber, færre innvandrere, mer penger. Men vi vil ha selvstyre. Vel, på en måte.

De løy så det rant av dem. Noen vil si at politikere lyver jo stadig vekk. De forteller i hvert fall hvite løgner, eller snakker mot bedre vitende. Men her er altså en hel kampanje bygget på en gigantisk løgn om at Storbritannia kan stenge grensene, polakker returneres til Polen og enorme summer tilbakeføres til velgerne. Ingenting av det er sant. Ei heller at Westminster etter en eventuell utmeldelse vil bestemme mer eller mindre enn de gjør i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer