Klovner i væpnet kamp

På ei hytte i Hurum endte Klovner i Kamps plateinn-spilling i et realt fyllekalas, fulgt av vill skyting med hagle. Til slutt kom væpnet politi på døra.

HURUM (Dagbladet): Det var fire bakfulle og lett forvirrede klovner Dagbladet møtte på en privat hyttetomt i Hurum i går. De var opprørte over kveldens aktiviteter, men mest av alt flaue over det de hadde gjort.

-  Jeg lå og sov, og plutselig braser vår eksmanager inn på soverommet. Etter seg har han en brande av en kommandopolitimann, fullt utstyrt med automatvåpen og det hele. Hva faen skjer, liksom. Så fikk vi beskjed om å holde oss i ro inne i hytta mens de lette etter hagleammunisjon, forteller rapperen Esben «Dansken» Selvig i Klovner i Kamp.

Det var natt til i går den populære Oslo-gruppas plateinnspilling utartet fra en relativt sivilisert hagefest til et realt fyllekalas.

-  Vi ønsket å få litt ro rundt plateinnspillingen, så vi fikk låne hytta til eksmanageren vår. Kvelden startet nokså rolig, men det utviklet seg til et drabelig fylleslag. Eksmanageren vår fikk nemlig fatt i hyttas hagle og begynte, smart som han var på det tidspunktet, å skyte måker og parasoller, forteller Selvig.

Ble overrasket

I løpet av den tida hadde Klovnene, ifølge dem selv, tumlet i seng. Derfor var overraskelsen stor da politi med skjold og hjelmer vekket dem.

-  Det var ingen av oss som skjøt. Finger\'n (gruppas DJ, red.anm.) våknet av at det lå ei dau måke i senga hans, men det er klart at dette var helt på trynet. Det kunne gått skikkelig galt, og noe sånt vil jo aldri skje igjen. Selv om det bare var guttestreker, skjønner vi jo at politiet reagerte som de gjorde, sier Aslak «Alis» Hartberg.

Hytteeieren i nabohytta bekrefter nattas ukontrollerte måkejakt.
 

 MÅKEJEGERE: Aslak «Alis» Hartberg (f.v.), Sveinung «Doktoren» Eide, «Johnny trebein» med selvskutt måke, Thomas «Finger\'n» Gullestad og Esben «Dansken» Selvig foran hytta i Hurum. Foto: Kristin Svorte
MÅKEJEGERE: Aslak «Alis» Hartberg (f.v.), Sveinung «Doktoren» Eide, «Johnny trebein» med selvskutt måke, Thomas «Finger\'n» Gullestad og Esben «Dansken» Selvig foran hytta i Hurum. Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Jeg våknet av noen skudd, og litt seinere så kona noen som sto ute på hyttetomta. Jeg gikk ut for å kikke, og der sto en mann fra politiets beredskapstropp, og langs hytteveggen sto det to til med kanonene klare. Få deg inn, sa de til meg, få deg inn.

Naboen synes ikke det er rart politiet reagerer som de gjør.

-  Det er klart de reagerer. De får en melding om at det avfyres skudd i et tett befolket hytteområde, det kunne vært veldig alvorlig. Men jeg bærer ikke nag til naboen. De er veldig snille gutter, altså, sier han.

Vil få følger

Operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Torstein Hagen, bekrefter også klovnekampen.

-  Vi fikk en melding om seks avfyrte rifleskudd klokka 07:06 i natt. Det ble meldt om noen ungdommer i en hage som brukte våpen. Bevæpnet politi rykket ut, og Drammen-politiet bisto. Området ble også avsperret en kort periode, og seinere beslagla vi et våpen, sier Hagen.

-  Hvilke følger vil dette få for guttene?

-  De erkjenner uaktsomt bruk av våpen, og unnskylder det de har gjort. Men politiet har opprettet en sak og hendelsen er anmeldt. Mest sannsynlig får dette følger for den skyldige, sier Torstein Hagen.

SENGEKAMERAT: Thomas «Finger\'n» Gullestad våknet med en død måke i senga i går tidlig.
TERRASSEKOS: Etter at dramaet hadde lagt seg, tok politiet en alvorsprat på terrassen med rapperne i Klovner i Kamp.