Klubbene

Austin kalles med rette «Live Music Capital Of The World». Sixth Street er full av klubber, men de er ikke nødvendigvis best. Her er våre anbefalinger, sortert etter sjanger:

Blues og rhythm'n'blues

Antone's, 213 W. Fifth St. Har overlevd flyttingen til sentrum, og er et must.

Country

Broken Spoke, 3201 S. Lamar Blvd. Tradisjonell country i en av Texas' eldste dansehaller.

Akustisk/folk/viser

Saxon Pub, 1320 S. Lamar Blvd. En av byens beste og koseligste, alltid med gode artister.

Artz Rib House, 2330 S. Lamar Blvd. Familievennlig og rolig, med tradisjonelt kjøkken og god barbecue.

Jazz

Elephant Room, 315 Congress Ave.

Punk/alternativ rock

Emo's, 603 Red River St. Støyende nok.

Bates Motel, 317 E. Sixth St. Psycho nok.

Diverse

Continental Club, 1315 S Congress Ave. Rock, blues og rockabilly. Veggene oser historie, og artistene er i toppklasse.

Hole In The Wall, 2538 Guadalupe St. Rock _ og det er et høl i veggen.

Babe's, 208 E. Sixth St. Rootsrock, country og rhythm'n' blues. Vinneren på «turiststripa».

Stubb's Bar-B-Q, 801 Red River St. Rock, blues og country _ ute og inne.

La Zona Rosa, 612 W. Fourth St. Rock, blues. country. folk og conjunto.

Surf

Austin er en hich.tech-by, og det forgreiner seg til gode nettsteder.

Austin Convention and Visitors Bureau, www.austintexas.org, er en god start på Austin-turen. Her finner du blant annet fakta om byen, kart, oversikt over hoteller, utesteder, vingårder, mikrobryggerier, bilder, en video og en nyttig liste over «101 ting du kan gjøre i Austin». Den har også lenker til Austin American-Statesmans utelivsguide www.austin360.com/acvb/

Du kan også gå inn på hjemmesiden til gratisavisa The Austin Chronicle, www.auschron.com/current som har mange av de samme guidene og en rekke lenker.

Ønkser du opplysninger om Texas generelt kan du f.eks. bestille en guide på CD-ROM på www.traveltex.com

Les

Larry McMurtrys Pulitzer-belønte westernroman «Lonesome Dove», om livet i en støvete Texas-by, er et godt tips til deg som vil lese deg inn i den rette historiske stemningen. Jesse Sublett har skrevet tre krimromaner om bassisten og detektiven Martin Fender, som opererer i Austin. Joe R. Lansdale har Texas som sin lekeplass i sine krimhistorier. Årets bok heter «Rumble Tumble». Kinky Friedman er også innom hjemstaten i sine bøker.

På norsk kan vi anbefale Helleve/Hovland/Kaldestads litterærmusikalske reise til Nashville, Memphis og Austin, «Langs kvar ein veg», utgitt på Det Norske Samlaget.

Hør

Start med katalogen til Austins største stjerne, Willie Nelson. Fortsett med «Tribute to the Music of Bob Wills and the Texas Playboys» med Asleep At The Wheel, der Willie er en av mange gjesteartister. Lyle Lovett er en annen, og ta for øvrig hans «That's Right (You're Not From Texas)» til etterretning.

Hør innom den lokale kjendis Don «Texas Top Hand» Walser, som kan dukke opp overalt i byen, og la Guy Clark gi deg smaken på «Texas Cookin'». Junior Brown bør inntas i store doser _ helst også live på Continental Club.

Og følg for all del Johnny Cash sitt velmente råd: «Don't Take Your Guns to Town»ø...

Reise og opphold

Flyselskapene opererer med kampanjepriser, så sjekk med reiseselskapene. Fram til medio desember er det rimeligst å fly British Airways til Houston via London (4090 kr tur/retur pluss 500 kr i skatt) og videre for ca 800 kr med fly eller et par timer med leiebil.

Skal du helt til Austin kan du fly KLM via Amsterdam og Memphis for 5.565 eller Delta/Sabena via Brussel eller Zürich for 5600 kr, begge deler pluss ca 560 kr i skatt.

Det er 129 hoteller og moteller i Austin. Roomfinders, tlf (512) 416 9680, gir gratis tips og hjelper deg å finne den overnattingsform du er ute etter. Pris for et helt ok dobbeltrom: fra 400 kr (rett utenfor sentrum) til 700 og oppover i sentrum. Luksushotell fra 1100 kr.