Klubbferie

Europas beste nattklubber.

Ibiza er med sin uslåelige kombinasjon av strand- og uteliv fortsatt det viktigste reisemålet for mange klubbere. Ibiza-veteraner kommer raskt inn i rytmen fra i fjor: Strandløve om dagen, sein middag og enda seinere vorspiel på hotellet, før det bærer ut på byen og inn på en av de mange klubbene som holder åpent til langt utpå morgenkvisten. Et par timers søvn før ny strandøkt, og det hele starter forfra igjen. Alle vet at man trenger en ukes ferie etter Ibiza-ferien.

Hvis du besøker Ibiza for første gang, kan det aldri skade å lytte til mer erfarne klubb-farere. For eksempel er det praktisk å vite at køene foran klubbene alltid er på sitt lengste i august og når de store, populære klubbene som Space og Amnesia åpner. Og når vi sier køer, så mener vi køer - på Ibiza er du og vennegjengen er aldri alene om en god idé.

Veteranen Vingreiser har nå lenge tilbudt klubbferier, eller det de kaller beach & boogie. Klikk deg frem til gode tilbud på nettsidene deres, og du er garantert en het klubb-ferie.

Men det er ikke bare sydlige øyer som koker av klubbliv. Også i storbyene kan du oppleve spennende klubber. Og fordelen her er at ikke bare er aktivitetstilbudet på dagtid uuttømmelig, men sjansene for å møte innfødte på klubbene er veldig mye høyere her.

Berlin er kjent for nattelivet som aldri tar slutt. I motsetning til mange andre europeiske storbyer, tømmes ikke Berlin om sommeren, klubbtilbudet er heftig, og stengetider eksisterer ikke. I tillegg er det billig å gå ut her.

Prøv for eksempel Icon, hvor Berlins drum\'n\'bass-menighet møtes. Andre klassikere er WMF med varierende musikkprofil, og SO36 i Kreuzberg. Her bør du ikke gå glipp av Electric Ballroom, et fast klubbkonsept på mandager - antakelig Berlins beste technoklubb. Hvis du savner strand og sjø, kan du ta en tur innom Badebåten ved elva Spree. Her er det lagt ut et badebasseng i elva med anlagt sandstrand rundt.

Ikke glem at veldig mange storbyer nærmest blir folketomme om sommeren når befolkningen drar ut til kysten. Mange mindre kystbyer, for eksempel utenfor Athen og Roma, har egne klubber som kun er åpne om sommeren.

Romerne drar gjerne til Fregene, Tivoli eller Rimini. Du finner likevel klubber som har sommeråpent i Roma, som for eksempel Metaverso eller Supper Club, antakeligvis en av de beste klubbene i pavens metropol.

Hvis du liker å ha alt samlet på ett sted, er festivaler tingen for deg. Dance Valley utenfor Amsterdam i august er et must - for deg og rundt 60.000 andre. Her spiller DJ-størrelser som Richie Hawtin, Paul van Dyk og Carl Cox.

IBIZA: Fargerike klubberes paradis. Foto: TOMM CHRISTIANSEN
IBIZA: Fargerike klubberes paradis. Foto: TOMM CHRISTIANSEN Vis mer

Og sist men ikke minst: Global Gathering, dansemusikkfestivalen som arrangeres på en gammel RAF-flyplass i juli med DJer som Paul Oakenford og Krust. For mange klubbgjengere er dette årets absolutte høydepunkt.

Hva er dine favoritter? Del de beste klubb-reisetipsene dine med andre i utelivsbloggen vår.

SKUMBAD: Fast innslag på Ibizas klubber.
BADELIV: På Ibiza kan du perfeksjonere kombinasjonen av bade- og uteliv.
BERLIN: En heftig klubb-by, ikke bare under loveparade.