Klubbguide til Quart

Welcome to the jungle! FREDAG ser nærmere på årets ClubQuart.

TEKNO ELLER TRANCE? UK garage eller breakbeat? Chill-out eller hard house? Uansett hva du foretrekker, er representanter for disse sjangrene tilstede på årets ClubQuart. Et mangfold, altså. Men det er ikke alle som er like fornøyde. Thomas Talseth, redaktør i ungdomsmagasinet Spirit, er en av dem:

- Det er som alltid variert og mye snadder, men det har sneket seg inn et visst gæmlis- og norgesvennpreg blant de store klubbnavnene. Ellers er programmet preget av at det ikke er noen spennende bølge på gang i housesjiktet nå, men det kan man vanskelig klandre Quartfestivalen for.

I likhet med mange andre savner Talseth det tyske produsentvidunderet Timo Maas. Det gjør også Inge Nilsen, promotør og ClubQuart-aktuell DJ, som tror utvalget appellerer mest til de eldre houserne:

- Den yngre garden har gitt uttrykk for at de savner de nye DJene på vei oppover. Både progressive house-DJs og hardhouse-DJs er et savn for denne gruppa. Personlig kunne jeg godt tenke meg å sett Danny Tenaglia.

Han får følge av promotionmanager Frode Engelsen på plateselskapet Arcade:

- Jeg savner mange! På DJ-siden syns jeg de burde hentet inn større britiske navn: Paul Oakenfold, John Digweed og Sasha. Danny Tenaglia og Timo Maas er to andre navn de også burde hatt med.

DJ PEER, bookingansvarlig for ClubQuart, forteller at de har prøvd å booke Timo Maas lenge. Men grunnet produksjon av soloalbum i sommer, har han ikke anledning. Han kan også fortelle at Danny Tenaglia - ofte omtalt som verdens beste DJ - har priset seg ut av markedet, mens både den ettertraktede superstjerne-DJen Sasha og teknostjernen Carl Cox allerede hadde booket bort de Quart-aktuelle datoene. Rettmessig kritikk. Og rettmessig forsvar. Og hva sitter så du igjen med?

Jo, fortsatt et imponerende utvalg av ulike klubbsjangre. Det gjelder bare å vite hvor du skal gå.

Teknofansen får sitt behov tilfredsstilt på åpningsdagen. Da kommer engelskmannen Dave Clarke; den sigarelskende og sportsbilkjørende DJen som mange anser som en av sjangerens beste. Trance- og hardhousetilhengerne - en ikke uanselig mengde mennesker - får for første gang en egen klubb å boltre seg på. På Charlies i Vestre Strandgate spiller navn som Carl-E, Southside Spinners, Lars Holte og Hanza hele uken, og dermed skulle trancekritikken være stilnet for denne gang.

GLAD I UK GARAGE? Da kan du velge mellom sofistikerte Wookie, breakbeatfikserte Stanton Warriors og ungtølpene Oxide & Neutrino. Er det derimot US garage du vil ha, er «Little» Louie Vega, Erick Morillo og Matthias Heilbronn spinnerne å trakte etter. Alle spiller på Kick, der også gamlefar Franois K, i år som i fjor, vil spille et eklektisk DJ-sett. Av besøkende amerikanerne knytter det seg mest spenning til den myteomspunnede kulthelten Moodyman, som avslutter kvelden på Caledonien på festivalens siste dag. Det kan fort bli årets «var-du-ikke-der?»-happening.

Engelskmennene er som vanlig godt representert, og er kvalitetshouse din greie, er X-Press 2, Mutiny (det nye Basement Jaxx!), Stuart Patterson og Terry Farley dine venner. Vil du slappe av, har ClubQuart like godt booket kremen av engelsk chill: Bent, Zero 7, Kinobe og A Man Called Adam leverer solskinnsmusikk hele uken.

Årets ClubQuart byr på alt fra det hardeste harde til bomullssoft chill-out; alt ettersom hvilket humør du måtte befinne deg i. Nå gjelder det bare å ikke slite seg ut første dagen. Superstar DJs: Here we go!

Les mer om årets ClubQuart på www.quart.no

thomas.strzelecki@dagbladet.no

Sak:

Klubbguide

Tekst:

Thomas Strzelecki

Tegning:

Espen Røst S.