Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klubbing på Øya

Klubbprogrammet til årets Øyafestival er klar, og det er ikke småtteri det bys på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyafestivalen i Oslo finner sted mellom 7. og 9. august, og festivalprogrammet reflekterer den norske musikkrevolusjonen som har funnet sted de siste årene. Ephemera, Turboneger, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist er bare noen av navnene som i en eller annen form skal rocke Middelalderparken i sommer.

Klubbdagen

Første dag av festivalen er dedikert til Øyafestivalens eget vorspiel, Klubbdagen, og finner sted på festivalens første dag, 7. august. Også her er det norske navn som dominerer. I år er arrangementet større enn noensinne, og øyagjengen har samlet sammen 35 band som dekker de fleste musikksjangrer med smell i.

Konsertene er spredd rundt på Oslos mange utesteder, og stedene har samlet sett kapasitet til å ta imot 3500 mennesker. Ifølge PR-sjef Christian B. Østlie er dette det største klubbarrangementet i Oslo noensinne.

- Fra tidligere år vet vi at stemningen blir elektrisk under Klubbdagen, og en rekke av klubbkonsertene har allerede gått over i historien som noe av det mest uforglemmelige innen Oslos konsertliv. I fjor var kapasiteten på knappe 800-1000 på fire osloklubber, så årets utvidelse mer enn tredobler kapasiteten, sier Østlie.

Kjent og ukjent

Flere navn på årets Klubbdag står på kanten til noe større, mens andre allerede er etablert i toppsjiktet av den norske undergrunnen. Tidligere Pogo Popser Frank Hammersland tar for eksempel med seg Popiums gladpop til Café con Bar, der du samme kveld også kan få med deg Twinkleheads vokalharmoniske gitarpop.

Siri Wålbergs Sissy Wish vant årets talentkonkurranse, Urørt, på NRK P3, og spiller på So What! sammen med blant andre Mando Diaos\' melodiske garasjerock og up and coming Sweethearts sitt utvidete singer-songwriter-begrep.

Mono er ett av Oslo mest populære utesteder, og de presenterer som seg hør og bør ett av Norges mest talentfulle band, Minor Majority. Forvent deg popsanger med stillferdige, innsmigrende toner og et lokale fylt med stille vellyd. Det blir også gladpop med Tullycraft og svensk pop fra svenske Aerospace.

Fullstendig program for klubbdagen

Slik ser den komplette listen ut for årets Klubbdag på Øya:

Café SKA: Peru You, Frode Fivel, Cinnamoon, Sister Rain

Palace Grill: Morris

Nylon: Rock & Coctails DJs (spiller også på Øyafestivalen)

Café con Bar: Popium, Twinklehead, Palermo

So What: Sissy Wish, Mando Diao (S), Sweetheart + TBA

Kampen Bistro: Real Ones, Gonzo

Last Train: Love Octopus, Bonk

Mono: Minor Majority, Aerospace (S), Dharma, Tullycraft (US)

Gloria Flames: The Launderettes, The Blue Van (DK)

KillYrEgo: x.lover, DJ Zak Frost (UK), DJ Leo Young

MIR: Snuten, Dr. Fong

Macondo: Furia

John Dee: Allied Forces Crew + flere lokale hiphop acts & DJ4s

Elm Street: Carburators, Trashcan Darlings, Supervixen

Gamla: Bazooka Boppers, The Graves, Teddy Trigger & the Gatlin Guns.

I MINDRETALL: Minor Majority spiller på Klubbdagen.