177 MÅ GÅ: TV2 nedbemanner, men få vil slutte frivillig. Dermed kan det gå mot en tøff periode i tv-kanalen. Fra venstre: organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes, og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
177 MÅ GÅ: TV2 nedbemanner, men få vil slutte frivillig. Dermed kan det gå mot en tøff periode i tv-kanalen. Fra venstre: organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes, og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther. Foto: Eivind Senneset, DagbladetVis mer

Klubbleder i TV 2 spår masseoppsigelser

Få ønsker sluttpakker.

Siden ansatte ikke søker om sluttpakker i TV 2, frykter klubbleder Henrikke Helland oppsigelser. Det er varslet at 113 årsverk skal vekk.

I slutten av september meldte TV 2 at kanalen skal kutte 177 årsverk, inkludert 64 som hadde fått innvilget sluttpakke. Da gjensto 113 overtallige årsverk.

I en orientering til Norsk Journalistlag informerer Helland om situasjonen:

- Det er ikke flere som har søkt sluttpakke den siste måneden i TV 2, så vi står nå overfor masseoppsigelser i TV 2. Vi har vært i drøftinger, og vi er uenige om kriteriene. For oss ser det ut til at bedriften vil bruke sin styringsrett og kjøre lukkede kretser i stor grad. Det kommer til å bli en ganske krevende vår i NJ med rettssaker, opplyser hun ifølge Medier24.

(NTB)