Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klubbmestern

Bondevik skjønner ikke hva folk gjør ute på by'n i Oslo om natta. Men det gjør du. Etter å ha lest Dagbladet Fredags ultimate klubbguide.

«Hippe» klubber

Superreal/Flush eu de toilett/Gecco Club - Skansen, Rådhusgata

Konsept: Liten klubb med stor stemning. Aktiv del av innovative miljøer. Omtales som verdens tredje beste houseklubb i neste nummer av The Face. Musikk: DJer og musikere i nye live-konstellasjoner (torsdag). Deep-house (fredag) og happy house (lørdag). Publikum: Unge innovative urbanister, musikere og bransjefolk.

Kuu Club- Skansen

Konsept: Puter, hengekøyer, stearinlys og røkelse i dunkel belysning annenhver søndag. Musikk: Ambient, reggae, dub. Publikum: Urbanister som helst skulle tilbragt vinteren under en palme i Thailand.

Antipooh- So What!, Grensen

Konsept: Multikunstnere som har invitert andre multikunstere for å skape en annerledes klubb-opplevelse med animasjonsfilm, fotoutstillinger, smalfilm, konstruksjoner og performance. Musikk: Noe helt annet. Publikum: Spesielt interesserte og spesielt nysgjerrige.

Korova Milkbar- Mars, Storgata

Konsept: Fargerike melkedrinker i kombinasjon med utsøkt 80-tall. Sponset av Tine meierier. Egen videolounge. Musikk: Dyster rock og lystig synth fra 80-tallet. Publikum: Oppsøkende, innovative partydragere.

Sam's Bar- Markveien

Konsept: Grünerløkkas første nattklubb, formet som en U med en av Oslos lengste barer. Stort dansegulv og muligheter for konserter. Foreløpig ambulerende skjenkebevilgning. Musikk: House/soul/funk- alltid dansbart. Publikum: Urbane løkka-rotter og overløpere fra vestkanten.

Blå- Brenneriveien

Konsept: Konsertsted/dansegulv med moderne jazz og beslektede lyder som basis. Hovedstadens p.t. hotteste tips. Musikk: Uforutsigbart fra jazzy hipphopp/house til jazzimprovisasjoner. I helgene ofte en mix av begge deler. Publikum: Salig blanding av sanne jazz-elskere, folk som tror de liker jazz og danseglade hipsters.

Lazy Sundays- So What!

Konsept: «Chill out» med rolig musikk på søndag. Musikk: Hipphopp/jazzfunk med DJer og releasepartyer innenfor sjangern. Publikum: Rastløse sjeler som verken har tv eller rakk å kjøpe kinobilletter.

Club Jazid- Jazid, Pilestredet:

Konsept: Til tross for at helg er helg, er tirsdag med «Club Jazid» stedets kanskje sterkeste kort. Musikk: Intelligent house. Publikum: Sjangerelskere med urbane vaner.

Confrenz- Oslo 1, Kirkeveien

Konsept: Sofistikert nattklubb med internasjonalt tilsnitt. Inspirert fra New York med live tatovering og kunstverk som lages i en del av lokalet i løpet av kvelden. Musikk: Svart musikk som funk, r´n´b og hipphopp. Djer med live sax og bass. Publikum: Popstjerner, sports-stjerner og andre som liker å tenke på seg selv som litt «in».

Solskinn Supermann- Jazid

Konsept: Torsdagsklubb med hovedvekt på gode «vibber», gammel vinyl og improvisert jazz. Har også egen konsertliste under vignettet «Drazztic Acoustic». Musikk: Djer og konserter innenfor et utvidet jazz-begrep. Publikum: Musikere, bransjefolk og andre som liker å holde seg oppdatert.

Sikamikanico- Møllergata

Konsept: Mellomting av club og café. Mørkt og groovy, bedre egnet for å henge rundt, enn å danse. Blacksploitation hver mandag. Musikk: Stort sett drum'n'bass. Publikum: Unge trendløver, trendy studenter og andre urbanister.

Castro's Elipse Lounge- Sehesteds plass

Konsepter: Ari Safari (fredager), Elipse Saturday (lørdager), Filter People (søndager), Jazz Lounge (ca hver tredje torsdag). Musikk: Sfærisk house på fredag, kommers tekno på lørdag og ren house/clubbing på søndag. Publikum: Mens 2. etage på Castro er forbeholdt homser, følger Elipse Lounge i etasjen over trenden fra Europa der homsestedene er iferd med å utvikle seg mot en miks av alle filer.

Potpurriet- Øvre Voll gate

Konsept: Nyoppusset lesbeklubb med to separate dansegulv, bra bar og full rulle fram til 06.00. Musikk: Klar harryfaktor tidlig på kvelden, men hardcore house på det største dansegulvet utover natten. Mer mainstream med en anelse 80-tall på det minste dansegulvet. Publikum: Mest tøffe damer fram til 03.00, men når resten av byen stenger strømmer folk i alle filer til fra andre klubber for å danse.

Nomade- Bernt Ankers gate

Konsept: Liten intim, nærmest eksotisk klubb med hett og heftig dansegulv i helgene. Konserter og mulighet for jam. Musikk: DJs som ofte trår til med afro/jazz-inspirerte houserytmer. Congas tilgjengelig for publikum. Publikum: Et fargerikt felleskap fra alle verdens kanter, filer og samfunnslag.

Heroes- Blitz, Pilestredet

Konsept: Blanding av konserter, spoken word, performance og standup. Iscenesatt av blant andre Genitialia-gjengen. Oppstart i løpet av våren. Musikk: Tekno og punkrock i to ulike avdelinger. Publikum: Kunsterne, blitzere, livsnytere, partydragere og andre nysgjerrige.

Klubb Kebabb- Head On, Rosenkrantzgate

Konsept: Intim, dansbar onsdagsklubb begrenset til øverste halvdel av lokalet. Musikk: Sjangermiks av dansbart stoff spilt av DJene Dust (Jan Tørresen) og Rune Lindbæk. Publikum: Danseglade mennesker med fleksibel arbeidstid og lite å gjøre på torsdager.

Superrally- Head On

Konsept: Funky house i intime lokaler ca åtte ganger i året. Olle Abstract er «Recident DJ» (musikalsk pater familias), men inviterer utenlandske gjeste-DJer. Kommer i gang i løpet av februar. Musikk: House/tekno med høy og funky dansefaktor. Publikum: Babes & boys- det vanlige Head On-publikummet.

Beat Basement- John Dee-puben, Torggata

Konsept: Mods, garasje og 60-tall i puben under John Dee annenhver lørdag. Musikk: Ska og 60-talls ryhtm & soul-klubb med DJer. Publikum: Ungt og søkende.

Soul Kitchen- So What!

Konsept: Presentere undergrunnen innen norsk og amerikansk rap og hipphopp. Siste torsdag hver måned. Musikk: Østkyst-rap fra USA og hipphopp fra Norge. Både band og DJer. Publikum: Sjanger-elskerne.

Soirée hybriD- Mars

Konsept: Intim onsdagsklubb i loungebaren. Musikk: Live freestyle jazz møter tekno. Mulighet for jam. Publikum: Musikere og selskapssyke sjanger-elskere.

Psyklon- John Dee

Konsept: Mini-rave med mye style og dekor én lørdag i måneden. Musikk: Psykedelisk trance og techno. Publikum: Party-babes av alle kjønn.

Joker's Wild- John Dee-puben

Konsept: Klubb med en rocka, uhøytidelig stemning. Useriøst og usnobbete på kryss av alle sjangere. Stedet for å ha det gøy. Årspremiere i kveld. Musikk: Fra house til smakløse hits. DJen står fritt. Publikum: Fra langhårete metallhoder til oppdressa party-babes.

«Rocka» klubber

Monsters of Mars- Mars

Konsept: Fange opp den nye metal-feberen med DJer og coverband en lørdag i måneden. Musikk: Thin Lizzy, Deep Purple, Led Zeppelin. AC/DC osv. Publikum: Gutter som ikke vil bli menn. Menn som gjerne vil bli gutter. Og damene som vil gifte seg med dem.

Gotham Night- So What!

Konsept: Helaften for gotiske rockere i passe dystre omgivelser den andre onsdagen i hver måneden. Musikk: Mørk rock á la Bauhaus og Sister Of Mercy. Publikum: Gutta går kledd i barock-inspirerte skjorter, dressjakker og flosshatter. Jentene med flagrende gevanter. Som nykommer bør du i det minste ha farget håret. Sort, selvsagt.

Sidereal Sounds- So What!

Konsept: Spesiell musikk for spesielle folk- annenhver tirsdag. Musikk: Lo-fi og alternativ amerikansk underground. Publikum: Øltørste post-grønsjerne.

HeadNod- Head On

Konsept: Ren hipphopp og r'n'b-klubb en torsdag i måneden. DJer, konserter og releaseparties innen sjangeren. Musikk: Hipphopp & r'n'b. Publikum: Sjanger-elskerne.

Neon- So What!

Konsept: Ta tilbake 80-tallet- siste torsdag i måneden. Musikk: Synth fra steinalderen og fram til i dag. Depeche Mode, Duran Duran og nyere EBM (electronic body music) som for eksempel Front 242. Publikum: Musikkfrelste nykomlinger og eldre nostalgikere.

Lo-fi Mondays- So What!

Konsept: Rocke-uka begynner piano med akustisk café-konsert hver mandag. Musikk: Melodiøs og rolig rock. Lo-fi. Publikum: Ungt og oppdatert på den alternative musikkfronten.

Metalmandag- Mars:

Konsept: Klubb i loungebaren for norske heavy-metallister. Konserter og releaseparties. Musikk: Ulver og Dimmu Borgir, f.eks. Publikum: Sjanger-elskerne.

«Tradde» klubber

Chess- Storgata

Konsept: Suge kroner ut av folk som ikke får sove om natten av unaturlige årsaker. (Åpner klokka 06.00) Musikk: Dance, eurotechno. Publikum: Ymse, selskapssyke nattmennesker.

Bar Oscar- Oscars gate

Konsept: Bar med minimalistisk nattklubb i underetasjen. Musikk: Jazzfunk og r'n'b i baren. House/Tekno i kjelleren. Publikum: Mix av øst og vest, ingen dresskode.

Fru Hagen- Thorvald Meyers gate

Konsept: Nattåpen café med klubbmusikk og kjente DJer. Musikk: House, soul, funk. Eget konsept, «Kaustic Soda», hver mandag. Publikum: Ambisiøse grünerløkkere og vestkant-folk som er iferd med å oppdage verden øst for Bogstadveien.

Neon- Hegdehaugsveien

Konsept: Bar/nattklubb med plass til 600 og to separate dansegulv. Klubbkonseptet «All Airs» med house/techno hver torsdag. Musikk: Moderne soul/funk på det ene dansegulvet. Dansbar 80-tall på det andre. Publikum: Voksen, små-sossete ungdom.

Scream- Bogstadveien

Konsept: Etno-inspirert dansegulv i storbyjungelen. Musikk: Fra latin-rytmer til riverdance. Publikum: De som gjerne skulle vært på Riverdance i Oslo Spektrum, og som ellers synes én ukes charter-tur til Goa ville vært toppen.

Barock- Universitetsgata

Konsept: Diskotek med bred appell i helgene. Klubben «Xenier» for studenter hver torsdag. «Bransjedag» på søndager. Musikk: Myk og kommers house med vokal og soul. Jazzfunk/drum'n'bass i loungen. Tøffere i tonen på søndager. Publikum: Folk som liker å tro at de er trendy, men som ser mellom fingrene på rørleggere som klyper damene i rumpa.

The Church- Karl Johan

Konsept: Rave for de yngste i tre etasjer i de gamle lokalene til homseklubben «Den sorte enke». 18-års aldersgrense. Musikk: Kommers tekno. Publikum: Overvekt av tenårige moteløver med siste nytt fra Hennes&Mauritz.

CASTRO: Homseklubb i to etasjer. Nå også med mix-klubben Elipse Lounge -for folk i alle filer.
BLÅ: Jazz-klubb i gamle verkstedslokaler ved Akerselva. Litt New York i stilen.
SKANSEN: Kåret til en av verdens beste houseklubber.
HEAD ON: Var på vei ut, men har hentet seg pent inn igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media