Klubbprosjekt

Gotan Project er Quartens sikreste vinner.

Ikke bare er Argentina er et land i dyp krise: den klare VM-favoritten presterte også å ryke ut av VM før cuprundene en gang hadde startet. «Stakkars folk», tenkte en hel verden. For hvem unner ikke det hardt prøvede folket et lite lysglimt av håp? Og hva gjør så argentinerne? Jo, de søker trøst i tangoen.

- Du kan drepe et land på økonomisk og sosialt vis. Men det er svært vanskelig å drepe kultur, fortalte Gotan Projects argentinske primus tango-motor Edouardo Makaroff til Dagbladet tidligere i år. Makaroff er trioens godt voksne tangoalibi, mens beats-gutta Philippe og Christoph tar seg av trioens elektroniske side. Møtet mellom sjelfull argentinsk tangomusikk og energien til elektronisk musikk, har de selv døpt electrauthentica.

Og resultatet, kritikersuksessen «La revancha del tango», har blitt årets klubbkultalbum med nærmere 300|000 solgte eksemplarer. Ikke nok med det: det er sannsynlig at foreldrene dine liker Gotan Project like mye som deg.

Under Gotas suggererende og sofistikerte konserter, står den trekkspill-, fiolin-, gitar- og pianoutvidete versjonen av gruppen bak et forheng under halve konserten. Når så disse silhuettmusikerne så står frem, gir det konserten et enormt løft, og gjør det umulig å ikke bli revet med.

Quartens sikreste vinner!

SUKSESS: Kritikersuksessen «La revancha del tango» har blitt årets klubbkultalbum med nærmere 300.000 solgte eksemplarer.