Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

KM Myrland

Ramsalt fra nordnorsk sliter.

CD: Knut Mange Myrland, bedre kjent som KM Myrland, blir av mange sett på som en nordnorsk helt. Artisten som debuterte med albumet «Isbål» i 1976 fyller 60 år neste måned og markerer jubileet med en konsertplate fra Tromsø. KM Myrland reiste ut til sjøs som ung mann, men ble sterkt skadd i en eksplosjonsulykke i Houston tidlig på 70-tallet. Han har tatt med seg reale og ramsalte erfaringer fra sjømannslivet inn i musikken.

Han er som en slags nordnorsk outlaw-artist i mer eller mindre samme sjanger som Terje Nilsen og Bjørn Jens. Låta «Mødre, sjøfolk og vi» er en omskriving av Kris Kristoffersons «Mama, don’t let your babies grow up to be Cowboys», der han synger: Mødre la ikkje ungan veks opp til å bli sjøfolk». Her – og ellers i hans tekstunivers framstår KM Myrland som en troverdig artist som vet og har kjent på kroppen hva han synger om. Trivelig og ekte country.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media