Knall Krall

Etter det strykersøte glossy-albumet «The Look of Love» er det en sann svir å høre Diana Krall slik hun er aller best: På scenen sammen med en trio eller kvartett.

Dette Paris-opptaket fra slutten av 2001, et halvår etter den strålende Oslo-konserten, byr på pianisten og sangeren Krall i toppform, i et standardrepertoar og en Nat King Cole-stil som hun gjør bedre enn omtrent alle andre.

Pianospillet gnistrer, sangen er sensuell som ei tropenatt og musikerne skaper perfekte omgivelser gjennom «Let's Fall In Love», «The Look of Love», «'S Wonderful» og andre låter hun har hatt på repertoaret i årevis. Bare to av låtene er varsomt orkestrert for strykere, mens den store overraskelsen er en inderlig soloversjon av landskvinnen Joni Mitchells hudløse «A Case of You». Sammen med resten av denne plata viser den en moden Diana Krall som nå virkelig står fram som en fortolker og formidler med sterk personlig identitet.

Plateselskapet har hektet på en studioversjon av «Just The Way You Are» som en slags bonus. Ikke at Diana Krall ikke fikser den også, det gjør hun til gagns, mens stilbruddet er påtakelig, og forteller mest om hva som må til for å treffe bredt i det amerikanske plate-markedet. Er det ikke «contemporary adults» Billy Joel-segmentet heter på markedsk?

PÅ SCENEN: Diana Krall under den glitrende konserten i Oslo Konserthus tidligere i år.