Knall-start for «Sydenliv»

Oppfølgeren til kultserien «Campingliv»samlet over halvparten av alle tv-seerne under premieren i går kveld.

607 000 mennesker over tolv år fulgte premieren på den nye reality-serien «Sydenliv» i går kveld. Det utgjør 60 prosent av alle som så på tv i det aktuelle tidsrommet får Dagbladet.no opplyst hos Norsk Gallup.

- Dette høres veldig bra ut, selv om vi må innrømme at vi har store forventninger til serien, sier regissør Erland Øverby til Dagbladet.no.

«Campingliv» hadde et gjennomsnitlig seertall på 554 000, og serien om de ferierende gjestene på Larkollen camping ble en stor suksess for NRK i kampen mot «Big Brother». Nå håper regissørene Øverby og Rune Obrestad at «Sydenliv» skal slå minst like godt an.

- Vi liker ikke å spekulere, men vi mener sjøl vi har fine folk med i serien, og en god aldersspredning. Vi tror nok at mange nordmenn vil være interessert i serien, men vi hadde ikke forventet over 600 000 seere på premieren, sier Øverby.

Det er de to regissørenes produksjonsselskap Storyteller som har produsert serien, men de har ikke diskutert med NRK hvor mange seere de må ha for at statskanalen skal bli fornøyd. Matcher de «Campingliv»s seertall er de fornøyde.

- «Sydenliv» er nok litt annerledes enn «Campingliv». Der var folk flest på ferie, og det var små hendelser som ble blåst opp litt morsomt og ufarlig. Nå viser vi det virkelige livet, og dablir det litt mer alvorlig, litt mer hverdagsliv liksom. Men det er fortsatt ganske morsomt, mener Øverby.

- Synes du «Sydenliv» er like god som «Campingliv»?

- Ja, vi er i hvert fall like fornøyd med denne serien, selv om den ikke er helt ferdigprodusert ennå.

HUSKER DU? Britt Lise har flyttet fra Larkollen og inntatt solstolen på Gran Canaria i steden.