Knallåpning av Quarten

Kristiansand ble vekket grytidlig av knallsol, og værguden har virkelig sparket i gang den egentlige åpningen etter gårsdagens snikstart.

Alt om quarten I Gravane er det allerede full aktivitet, og folket venter på konsertstart. Mellom bare overkropper, halvlitere og Are og Odin finner vi to glade jenter:

- Deilig, sier Kathrine Lutzow-Holm (16) og Ragni Halle (veldig snart også 16).

De ligger langflate og slikker sol. De må nemlig benytte enhver anledning til å slappe av. Frokosten på vandrerhjemmet der de bor er mellom seks og halv ti. Men det er ingen sure miner.

- I kveld skal vi se Keane og Black Eyed Peas, jubler de.

For i dag er det skyfri himmel, 20 grader, badetøyklart og gode minner etter Morriseys knallkonsert i går.

Er du på Quarten kan like gjerne kle av deg med en gang, for meteorologene mener dette blir den beste dagen. Du følger med på den oppdaterte værmeldingen for Kristiansand hos oss.

Cee-Lo med mer

Også musikalsk er denne dagen en av de aller beste. Det mener iallfall Dagbladets RB/hip-hop-anmelder Sigrid Hvidsten. Hun mener anbefaler Cee-Loo, Amp Fiddler og Roots Manuva i kveld. Det er også en fin oppvarming til Alica Keys og N.E.R.D, sier Hvitsten.

Andre høydepunkter i dag er Kristophers Schaus Cumshots, som slår seg til blods i Bendiksbukta klokka 18, britiske Coldplay-aktige Keane fryktes å sprenge Odden for kapasitet klokka 18.30, amerikanske The Morning Jacket klokka 20.15 på Odden og selvfølgelig politisk korrekte Black Eyed Peas som avslutter på Idrettsplassen klokka 22.30.

For metallfans er det også en stor dag, med Slipknot som hovedattraksjon. Dessverre er Hatebreed tatt av programmet. Du finner hele programmet hos oss.

Møt artistene på nett

Hele uka er vi til stede, og du kan snakke med artistene hos oss. I dag møter du Gisli som helst bør ha fyllenerver. Senere i uka kan du blant annet snakke med Equicez, Cumshots og Gluecifer.

Dagbladet.no er til stede under Quarten og gir deg oppdaterte nyheter, anmeldelser, intervjuer og reportasjer. Har du et tips til oss? Send QTIPS til 1937.

<B>LEVERTE I KITCH:</B> Morrissey snikåpnet Quarten i går, svært tilfredsstillende ifølge vår anmelder, som trillet terningen til fem.
SLIKKER SOL:</B> Så deilig er det i Gravane i Kristiansand i dag. Disse to slikker sol.
<B>VENTTID: Det er greit å være på festival når sola skinner så sommerblidt.