Suksess Over hundre tusen har gått på kino for å se «Hodejegerne» med Aksel Hennie i hovedrollen i helga. Det er nesten ny rekord for norsk film. Kun Max Manus har dratt flere til premierehelgbesøk. Foto: Nordisk Film
Suksess Over hundre tusen har gått på kino for å se «Hodejegerne» med Aksel Hennie i hovedrollen i helga. Det er nesten ny rekord for norsk film. Kun Max Manus har dratt flere til premierehelgbesøk. Foto: Nordisk FilmVis mer

Knallåpning for «Hodejegerne»

Over hundre tusen besøkende i løpet av premierehelgen. Nest mest besøkte premierehelg for norsk film noensinne.

(Dagbladet): Fredag var det premiere på «Hodejegerne» over hele landet.

Filmen, som er den første filmatisering av en Jo Nesbø-roman, ble sett av 104.977 på kino i åpningshelgen.

- Måtte ut på verandaen Med et så høyt besøkstall, kan «Hodejegerne» skryte av den nest mest besøkte premierehelgen for norske filmer. Kun «Max Manus» ble besøkt av flere under premierehelgen. Til sammenligning ble Stieg Larssons «Menn som hater kvinner» besøkt av 95.126 i løpet av sin premierehelg. Det viser Nordisk Film til.

- Dette er helt utrolig! Jeg hadde en ørliten drøm om hundre tusen besøkende nederst i magen, men turte ikke prate om det engang, innrømmer en veldig stolt produsent, Asle Vatn fra Friland AS, til Dagbladet.

- Jeg ble så gira da jeg stod opp i dag og fikk se besøkstallene, at jeg måtte ut på verandaen. Jeg måtte sette meg litt og gni meg i øynene, før jeg sjekket igjen, sier Vatn og ler.

Se Dagbladets anmeldelse av filmen her!

Hyggelig på Twitter Vatn kan fortelle at han også er veldig glad etter å ha lest svært mange og utelukkende positive tilbakemeldinger på Twitter.

- Der er folk ærlige. De skriver sin mening uten agenda. Derfor er det ekstra hyggelig å se at så mange er så positive til filmen, sier Vatn.

Jo Nesbø-roman «Hodejegerne» er den første filmatiseringen av en Jo Nesbø roman. Regissør er Morten Tyldum. Produksjonen er et samarbeid mellom
Nordisk Film, Friland og Yellow Bird. 

Hovedrollene gestaltes av Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund og danske Nikolaj Coster-Waldau.