Knallbra «Ringenes Herre»

Det mener filmkritikerne etter at 26 minutter fra filmene ble vist på Cannesfestivalen.

- Alle venner av Ringenes herre kan ta det med ro. Filmen ser fantastisk ut. Spennende, effektfull og imponerende. Wow, mener svenske Aftonbladets Jens Peterson.

26 minutter fra de tre filmene om Ringenes Herre ble i går vist på Cannesfestivalen. Smaksprøven gav tydelig mersmak ifølge flere avisers kritikere.

Verdens dyreste

- Det jeg så var overraskende, sier filmskribent Michelle Foxton til Ananova. Hun var en av 300 inviterte til visningen.

Peter Jacksons trilogi bygger på J.R.R. Tolkiens klassiker Ringenes Herre. Prosjektet er det dyreste i filmhistorien, men en prislapp på nærmere 1,3 milliarder kroner. Alle tre filmene, Ringenes brorskap, To Tårn og Kongens Hjemkomst er ferdiginnspilt. Den første har Norgespremiere julen 2001, så følger de to siste med et års mellomrom, ifølge hjemmesiden.

Spektakulært

Vi har tydelig noe å glede oss til. Både handlingen og de digitale effektene imponerer, skal vi tro Peterson. Han forteller om heltenes vandring gjennom Moria-gruvene og Bilbos 111-års dag fra den første filmen. Det ble også vist scener fra nummer en og to.

- Fra nærbilder av ringen til store bataljer med tusenvis av vesener. Skrekk og spenning. Humor og nærhet, skriver Peterson.

Så kanskje filmene blir så spektakulære som alle fans av boka håper på. Den har norgespremiere 19. desember.

Her finner du hjemmesiden

Foto: FILMWEB
Arwen (Liv Tyler) er den vakre alven som må velge mellom kjærlighet og evig liv. Saruman (Christopher Lee) er den mektigste av alle magikere. Til høyre regissør Peter Jackson.Foto: SCANPIX
Foto: FILMWEB