Knallgod krim om Finnmark

Jørgen Gunnerud skriver som vanlig veldig godt.

Jørgen Gunnerud har nok en gang skrevet en solid krimroman.   Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
Jørgen Gunnerud har nok en gang skrevet en solid krimroman. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ANMELDELSE: Etter ti bøker kan vel ikke Jørgen Gunnerud lenger sies å være den store hemmeligheten i norsk krim, men han er fortsatt en drivende god forfatter. Og «Skje din vilje» er en av de beste krimromanene denne høsten, og det skyldes ikke minst den originale hovedpersonen.

Utypisk helt Magnus Akselsen, lensmann i fiktive Korsfjord i Finnmark, dukket sist opp i «Djevelen holder lyset», han er kanskje den mest utypiske krimhelten man kan tenke seg — godt voksen, avholdsmann, læstadianer, så lite urban som det går an — og likevel en dypt fascinerende skikkelse som man lærer seg å like.

Det er ikke noe tilgjort ved ham, ingen koketterende trekk, han er jordnær og traust og har til og med et par fellestrekk med Snåsamannen.

Akselsen er ikke lensmann når boka starter, han har tatt tenkepause på ubestemt tid fra jobben. Han befinner seg i barndomshjemmet/hytta, når han blir vekket av bikkja midt på natten og finner en drivende båt med et lik om bord. Han varsler politiet om funnet, men sovner av igjen før de rekker fram. Og da er bikkja skutt og båten med liket borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer