Knallgod krimdebut

Läckbergs meget gode førsteroman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Med bøkene om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck, har Camilla Läckberg for lengst etablert seg som en av Skandinavias mestselgende krimforfattere.

I mai ga Läckberg ut sin sjette roman, «Sjöjungfrun», på svensk, mens i Norge kommer Gyldendal endelig med hennes debut fra 2004.

Jeg er alltid nøye med å lese bokserier i riktig rekkefølge, for å ikke gå glipp av det som måtte være av lange linjer som en forfatter legger inn i bøkene sine, de små sidehistoriene som utvikler seg fra bok til bok. Og det var faktisk mye leserne gikk glipp av ved å begynne på bok to, her er det bakgrunnsinformasjon om hovedpersonene som har hatt betydning for de påfølgende historiene.

Aha-opplevelse

Derfor ga det en slags aha-opplevelse å lese «Isprinsessen», fordi her får leseren en ordentlig introduksjon til persongalleriet: Her er Erica og Patrik, Bertil Mellberg og Annika Jansson og, ikke minst, småbyidyllen Fjällbacka. Og dessuten er det bare å innrømme at Camilla Läckbergs debutroman er knallgod, den har et plott som er så gjennomført og uangripelig at mang en dreven krimkonstruktør ville hatt vanskelig med å gjøre henne etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer