Knallhard Knut-sommer

- Juryarbeidet er knallhardt, vi rekker knapt å få måkt unna noen gammelostsmørbrød på Theatercaféen, sukker Knut Borge, juryformann for landets største jazzpris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir nok å legge seg inn et par- tre uker på Bolkesjø med fordoblet romservice for å rekreere når det hele er over, sier Borge og forsøker etter beste evne å nyte en utendørs kaffe i Ullevålsveien.

Juryformann Borge bærer et tungt ansvar for at landets største jazzpris, Vitalprisen/Kongsberg Jazzfestivals Store Pris på 100000 kroner, havner i rette hender når den deles ut på Kongsberg kommende lørdag. For første gang er tre kandidater nominert: bassisten Ingebrigt Håker Flaten, sanger Live Maria Roggen (Come Shine) og Håkon Kornstad Trio.

Kvalitet

- Vi har fått en bredde og kvalitet i yngre norsk jazz som må være spesiell, også internasjonalt sett. Folk er så flinke at jeg blir helt nummen. Spesielt flott er det at så mange av de yngre viser stor respekt og forståelse for jazztradisjonen, selv om de ikke spiller eldre stilarter selv, sier Borge, selvskreven Kongsbergjazz-gjest i årevis.

- Og ellers i sommer?

- Mye rart. Vi holder på med denne forestillingen da, Eyvind Solås, Per Husby og jeg. «God kveld, Borge» skal den hete, premiere 26. september på Scene West Victoria i Oslo. Vi har etablert et morsomt forfatterteam med Knut Nærum, Nissa Nyberget, Øystein Bache og Rune Gokstad, pluss at jeg har klort ned litt selv. Det blir fem kvarters spas og løyer med utgangspunkt i en gjenkjennelig TV-virkelighet, mer risikabelt enn fornuftig. Verden vil vel stort sett være i balanse selv om vi skulle gå på trynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer