Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knallhard kritikk av BlackSheeps-pappas pengestyring

Sjokkert revisor uttaler seg i retten.

PÅ VEI INN: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen på vei inn i retten. Deres forsvarer og en revisor kritiserer pengestyringen til motpartens foreldre. Foto: Raymond Hildonen
PÅ VEI INN: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen på vei inn i retten. Deres forsvarer og en revisor kritiserer pengestyringen til motpartens foreldre. Foto: Raymond Hildonen Vis mer

(Dagbladet): I dag møttes de nåværende og tidligere medlemmene av The BlackSheeps for siste dag i i Indre Finnmark tingrett.

Gårsdagen viste at det fortsatt er et kjølig forhold mellom de tidligere kollegene, og ungdommene snakket ikke sammen.

Bakgrunnen for striden er at Agnete Johnsen og Emelie Nilsen fortsatte BlackSheeps-eventyret uten Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin, men under samme bandnavn.

- Ingen dokumentasjon I dag forklarte statsautorisert revisor Sverre Sømhovd hva han mente om pengestyringa til Arild Johnsen, Agnetes far, som har hatt ansvaret for økonomien til The BlackSheeps.

Sømhovd var nådeløs mot Johnsen, og mente hans arbeid var alt annet enn det som kan beskrives som et regnskap, melder Finnmarken.

 - Det eneste jeg kan se av det jeg har fått er en oppstilling over innbetalinger og utbetalinger på en konto. Det finnes overhodet ingen dokumentasjon på hva disse pengene har gått til, sa Sømhovd i sin vitneforklaring som sakkyndig, ifølge Finnmarken.

- Feil å saksøke ungdommen De saksøktes advokat, Kjell Oddvar Heggvoll, kommenterer påstandene på følgende måte:

- I etterpåklokskapens lys kunne regnskapet ha blitt håndtert bedre, men ansvaret hviler på alle de voksne. Foreldrene til mine to klienter ønsket å stifte aksjeselskap, men det ønsket ikke de andre. Jeg har alltid sagt at det er feil å saksøke Emelie og Agnete for et eventuelt ansvar de voksne har. Det får eventuelt bli en sak i etterkant, sier Heggvoll til Dagbladet.

- Millionverdier Saksøkerne krever erstatning for det de mener er tapte inntekter fra 2008 til bruddet våren 2010, og saksøkernes advokat Arnor B. Ilstad har tidligere uttalt til Dagbladet at hele saken dreier seg om millionverdier.

Blant annet skal det være snakk om over 220.000 kroner som har blitt overført til Agnete og Emelies fedre til turnéutgifter, som det ikke har blitt gjort rede for gjennom regnskap.

Tok til tårene Det var en gråtkvalt Viktoria Eriksen (17) som i går fortalte om da hun først fikk epost-beskjeden om at hun ikke lenger var en del av The BlackSheeps.

- Jeg trodde først ikke noe på det. Etter en stund bestemte jeg meg for å banke på hos Emelie, for å spørre hva dette skulle bety. Jeg gråt og gråt og hadde egentlig tenkt til å gi henne inn. Men jeg fikk ikke sagt noe. Og Emelie sa unnskyld, unnskyld, unnskyld, sa Eriksen i rettssalen, ifølge Finnmarken.

Dommen er ventet om fire uker.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med saksøkernes advokat, Arnor B. Ilstad.

VAR NERVØS: Emelie Nilsen beskriver det som interessant og lærerikt å være i en rettssal, men var nervøs får hun skulle snakke for retten. Hun hadde lite kontakt med sine tidligere band-kollegaer. Foto: Raymond Hildonen
VAR NERVØS: Emelie Nilsen beskriver det som interessant og lærerikt å være i en rettssal, men var nervøs får hun skulle snakke for retten. Hun hadde lite kontakt med sine tidligere band-kollegaer. Foto: Raymond Hildonen Vis mer