Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knallhard moro

Suppehuer, dophuer og tunge kriminelle barker sammen på det mest absurde i denne britiske suksessfilmen, et høyst engelsk motstykke til det tarantinoske forbryterunivers. Det er nattsvart og frodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det går uhyre røft for seg. Selv om debutregissør Guy Richie langt fra mesker seg med dvelende nærbilder av skamslåtte medmennesker, har mange i hans hardt belastede miljø en såpass heftig omgang med ymse våpen at det er grunn til å advare de nervesvake.

Men vi har å gjøre med en oppfinnsom og til dels ellevill intrige, ispedd mye svart ironi og sprø humor i en historie så satt på spissen at «Lock, Stock & Two Smoking Barrels» først og fremst er en fiffig og bisarr kriminalfilm. Den også ellers hardtslående fotballspiller Vinnie Jones har en birolle som torpedoen Chris i et meget opplagt lag skuespillere, han har mer å fare med på lerretet enn kollegaen Eric Cantona. For øvrig har Sting en gjesteopptreden som bareier og pappa i en fikst produsert film.

Eddy, Bacon, Tom og Soap står i sentrum her, gamle venner og småsvindlere som ikke er ute etter annet enn lettjente penger. I stedet havner de i dyp spillegjeld til Harry (P.H. Moriarty) med tilnavnet «kjøttøksa.» For å gjøre en intrikat historie kort, kommer det til voldsomme tumulter mellom hasjdyrkere, dopdealere, brutale gangstere og våre venner, som strengt tatt har mer flaks enn de fortjener.

Jason Flemyng, Jason Statham, Dexter Fletcher og Nick Moran har hovedrollene, alle navn å se opp for. Særs gode. En rå, men underholdende aften, altså.