Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Barna i al-Hol

Knallhard og nådeløs Frp-politikk

Om det er slik at rettsvitenskap og politikk utøves i redsel for feiltrinn, blir vi farlige og marionetter for egoet.

SYK: Gutten, som fyller fem år i november, veier 11 kilo, det er gjennomsnittet for en ettåring. Her ligger han med sin søster på tre år, også hun er underernært. Foto: Privat
SYK: Gutten, som fyller fem år i november, veier 11 kilo, det er gjennomsnittet for en ettåring. Her ligger han med sin søster på tre år, også hun er underernært. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Regjeringen vil ikke hente hjem den svært syke 4-åringen i al-Hol-leiren. Muligens lider barnet av den medfødte sykdommen Cystisk fibrose.

Underlig er det at diagnosen Cystisk fibrose plutselig er sentrum i et (mulig) politisk spill der Norges justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr utøver knallhard og nådeløs Framskrittsparti-politikk på vegne av regjeringen, men også på vegne av Norges befolkning.

I retorikken antas at kynisk framstilling av mor med sykt barn nok vil trigge vår allmenne oppfatning av humanitet og alminnelige rettsfølelse. Ved å opptre bløthjertet – risikere å bli lurt – vil verden muligens le av oss naive nordmenn. Muligens.

Verken jus eller politikk hevder absolutte sannheter. Om det er slik at rettsvitenskap og politikk utøves i redsel for feiltrinn, blir vi farlige og marionetter for egoet. Mekanisk politikk er upålitelig. Roboter er ikke et alternativ styresett i en kultur der humanisme og menneskeverd ligger til grunn.

Tunge instanser har anmodet regjeringen om å utøve rettmessig barmhjertighet. Norsk forening for Cystisk fibrose har – så vidt jeg kjenner til – ikke uttalt seg i saken. Det er nødvendigvis ikke klanderverdig. Foreningen driver ikke med storpolitikk. Og – familiene har mer enn nok med å forholde seg til egen hverdag.

Anne Cathrine Due Aagaard, mor til Morten (1971 – 1995).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media