Knallhardt i bartebyen

Her er de mest spennende metal-bandene på årets Bylarm.

(Dagbladet.no): I år arrangeres Bylarm i Trondheim 8. til 10. februar. Arrangementet er et bransjetreff for aktører i musikkbransjen, og poenget er å vise frem nye norske talentfulle artister.

Dagbladet.no skal dekke Bylarm også i år, og kommer hver uke frem til åpningen til å presentere artister som er verdt å følge med på.

Først ut er metal-sjangeren.

Dagbladets anmelder og metal-ekspert, Torgrim Øyre, er fornøyd med de hardeste bandene på årets Bylarm:

- Dette er interessant i hvert fall for søkende metall-fans. Den gamle garden er nok litt satt, men for dem som er interessert i nye impulser og alternative band er det mye interessant, sier Øyre til Dagbladet.no.

Han mener Bylarm er viktig for artistene, og at det denne gangen er andre deler av metal-sjangeren som får vist seg fram:

- Det er viktig at disse bandene får vist seg fram. Black metal har fått masse oppmerksomhet tidligere, nå får de andre nisjene mulighet til å eksponere seg.

Her er artistene Øyre mener det er vitkgi å få med seg i år:

BYLARM-HÅP: Extol er veteraner som nå kan nå bredt.
BYLARM-HÅP: Extol er veteraner som nå kan nå bredt. Vis mer

Extol:

(Hør låta «Soul Deprived» her)

De er på mange måter veteraner, men har ikke fått altfor mye oppmerksomhet her i Norge. På grunn av sitt komplekse uttrykk og progressive tilnærming til sjangeren, har de havnet litt i skyggen av de mer tradisjonelle black metal-bandene. Bandet har i det siste jobbet hardt og turnert mye, blant annet med band som Mastodon og Opeth - musikalsk sett er de også rundere i kantene enn tidligere. Inspirasjonen fra amerikanske band som for eksempel Deftones er tydelig, noe som har gitt dem en melodiøs edge som kan hjelpe dem å nå bredere.

She Said Destroy:

(Hør låta «Time Like Vines» her

Norske metallband fikk mye gratis på midten av 90-tallet, men etterhvert som noveltyaspektet har dødd ut, har bandene måttet slite mer for å få gjennomslag. She Said Destroy har tatt jobben alvorlig og gruppens alternative og moderne tilnærming kan være med på å ta norsk metall inn på en ny sti. De har spilt mye live i her til lands, og har blant annet gjort det bra i England. Det er et band det skal bli spennende å se om klarer å realisere potensialet sitt. De lager Death metal med en ny tvist - småteknisk men også veldig fengende.

Torch:

(Hør låta «K-Bomb» her)

Stilmessig er Torch litt alene i Norge. Bandet har tatt opp tråden fra den amerikanske nu metal/metalcore-scenen, en sjanger som det er vanskelig å gjøre seg til profet i. Det går mange på dusinet, men Torch har arbeidsmoralen som skal til for å gjøre det bra. Med hakket skarpere låtskriving, noe vi er overbevist om at kommer underveis, bør framtida være lys for trønderne. Livekompetansen deres er uansett et meget bra utgangspunkt, noe de fikk demonstrert til fulle under sommerens briljante Quart-konsert.

Dagbladet.no dekker Bylarm 2007, og kommer til å presentere nye interessante band hver tirsdag frem til festivalen starter 8. februar.

SHE SAID DESTROY: Kan være med på å ta norsk metall inn på en ny sti.
TORCH: Lys framtid for trønderne?