Knallhelg for Bridget

Nevroser, sigaretter og kaloritelling slår godt an hos det norske kinopublikummet. 62 992 så «Bridget Jones' dagbok» i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen med Renée Zellweger i hovedrolle og Hugh Grant og Colin Firth som brunstige rivaler fikk filmglade og andre inn i kinosalen i helga. Kanskje ikke så rart at 62 992 stiller opp når du lager film med kjente stjerner basert på en bestselgende roman. Dessuten hjelper det at filmen er god:

«Sharon Maguires film basert på Helen Fieldings bok er et unntak fra den berømte regelen: Bridget er langt mer sjarmerende på lerretet enn på trykk», skrev vi her 'bladet og kastet terning fem.

Faktorer

Det er en del faktorer som påvirker sommerfilmenes besøkstall den første helga. Været er en ting, og det kan jo være riktig så fint i juni og juli. Ellers kan vi nevne hvor mange steder den settes opp og antall forestillinger per dag.

Andre storfilmer

En storfilm som åpnet i sommersol er krigsdramaet «Pearl Harbor». Men det gikk ikke så verst allikevel. Med Ben Affleck som kjekk flyger, bombinga av Pearl Harbor som bakgrunn og fryktelig mange dollar i ryggen, var alt duket for fulle saler.

Fra filmens premiere onsdag 4. juli til og med søndag 8. juli hadde 64 093 sett bomber og klining på amerikansk vis. Totalt har 188 188 sett «Pearl Harbor».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer