Knallsalg for Quart

Forhåndssalget til Quart er dobbelt så stor som på samme tid i fjor. Snart er halvparten av alle årets billetter solgt.

Mens festivalsjef Toffen er i Grimstad og pusser båten renner pengene inn i Quart-kassa. Så lang er det solgt 18 000 biletter, på samme tid i fjor lå salget under 9 000.

- Vi har en høyere rockeprofil i år, men jeg vet ikke om det er forklaringen. Jeg tror vi har innarbeidet oss som et feriealternativ for folk, sier Quartens pressesjef Pål Hetland til Dagbladet.no.

Totalsalget i fjor endte på 40 000. I år er kapasiteten på Odderøya utvidet, og festivalen har hele 50 000 billetter til salgs (et femdagerspass regnes som fem billetter). Tirsdagen, med blant andre Alanis Morissette og Deftones på plakaten, er mest etterspurt, med onsdagen med Coldplay på topp kommer som en god nummer to.

- Men det går mest i femdagerspass, sier Hetland, som allerede nå flørter med tanken på en forhåndsutsolgt festival.

- Det er helt vilt. Vi har aldri hatt en så stor økning fra ett år til et annet, sier quart-veteranen.

Satanband gir barnekonsert

Ellers er det stadig små og nye oppdateringer til programmet. Lise, tegneren bak Nemi, skal ha en utstilling under Quart, og goth-tegneseriedronningen blir neppe lei seg over at Cradle of Filth har bestemt seg for å holde en ekstrakonsert på Quart.

- De er jo satt opp til på spille i hallen, og det er det 18-årsgrense. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra skuffede unge satanister, så vi tok kontakt med bandet og de sa ja til en ekstrakonsert. Den blir på Vaskeriet, og uten aldersgrense, sier Hetland.

TREKKER:</B>Alanis Morisette er blant de største trekkplastrene til årets Quart-festival.