Knallstart for Kanal24

Kanal24 starte langt bedre enn de hadde håpet. - Vi er allerede større enn p2 og P3, sier kanalsjef Arne Krumsvik. Nå jakter de på P4, som fremdeles er dobbelt så store.

 • PS: Møt Kanal24s nye morgenvert klokka 12 i dag. Send inn spørsmål!

  - Våre estimater var basert på at P4 ikke skulle slå av sine sendere før nyttår, og da beregnet vi at 250 000 lyttere ville høre på oss, sier Krumsvik til Dagbladet.no. Han er svært tilfreds med at de startet med hele 300 000 lyttere de første dagene og sier de regner med å nå målet om 500 000 lyttere innen utgangen av januar. Tall som Kanal24 fikk hentet inn i går viste at hver tiende nordmann over ni år hørte på kanalen. Det betyr 400 000 lyttere.

  - Vi er tilfreds, men internt er våre ambisjoner langt høyere enn det, sier kanalsjefen.

  Ambisjonen er å passere P4. Rivalen som de kranglet med i hele desember startet året med 850 000 lyttere, melder Dagens Næringsliv i dag.

  - Når skal dere ha passert dem?

  - Hehe. Vi kommer til å holde på til vi har nådd målet, sier en munter kanalsjef i Kanal24.

  Han er svært fornøyd med at de allerede er større enn NRK P2 og P3.

  - P4 er neste, sier Krumsvik. Han tror deres nye radiokanal vil kapre lyttere fra P1, P3 og P4.

  P4 fremdeles større


  Norsk Gallup opplyser at P4 hadde rundt én million lyttere i fjor. Etter nyttår var lyttertallene 850 000. P4s nye konsesjon gjør

  at de ikke kan nå like mange lyttere som før.

  P4 kranglet i hele desember med Kanal24, først fordi de mente navnet Kanal4 var for likt deres. De fikk rettens medhold og dermed skiftet konkurrenten navn til Kanal24.

  Så valgte P4 å skru av sine gamle sendefrekvenser. Kanal24 skulle ta over frekvensene fra nyttår, og P4 ville hindre at lytterne automatisk ble med over til Kanal24.

  - Var alt bråket bra for dere?

  - Vi fikk oppmerksomhet på at det var en ny kanal fra nyttår, medgir Krumsvik, som sier at utfordringen ligger i å lage en så god radio at de nye nysgjerrige lytterne blir værende.

 • PS: Møt Kanal24s morgenvert på Dagbladet.no klokka 12 i dag. Send inn spørsmål!
SKAL TA P4: Programdirektør Anne Jortveit og radiosjef Arne H. Krumsvik i Kanal24.