Knallstart for «Skam»

Er NRKs mest populære nettserie noen gang.

SUKSESS: Til tross for lite tradisjonell promotering ble «Skam» en stor suksess for NRK og fikk både høye seertall og gode anmeldelser. Forrige fredag var det premiere på andre sesong. Foto: NRK
SUKSESS: Til tross for lite tradisjonell promotering ble «Skam» en stor suksess for NRK og fikk både høye seertall og gode anmeldelser. Forrige fredag var det premiere på andre sesong. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Første sesong av «Skam» ble en av fjorårets mest kritikerroste tv-serier og ungdomserien fikk ros fra seere og kommentatorer i alle aldre.

Episodene i «Skam» legges først ut på NRKs nett-tv, før de senere vises i repriser på lineær tv. Til tross for dette hadde flere av episodene i første sesong godt over 200 000 seere og majoriteten så serien på nett.

NRK legger også ut korte klipp som mot slutten av uka flettes sammen i en episode.

Første episode av andre sesong ble sluppet på nett på fredag og seertallene har allerede overgått fjoråret.

- Ganske heftige På noen dager har rundt 80 000 sett første episode på nett og 20 000 har sett episoden på vanlig tv. NRKs analysesjef, Kristian Tolonen, sier tallene er svært uvanlige.

- I 2016 er det fortsatt sånn at folk flest ser tv på den tradisjonelle måten. Så disse tallene er ganske heftige, sier Tolonen til Dagbladet.

Han forteller også at flere av klippene NRK har sluppet fra første episode har blitt sett av over 100 000 unike brukere. Tolonen forventer at seertallene kommer til å vokse ut over våren.

- Den første sesongen vokste seg større og større, men nå har vi allerede fått et vesentlig høyere seertall enn i fjor. Serien har en økning på rundt 20 prosent fra finaleuka på første sesong som var den mest sette, sier Tolonen.

Ifølge Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3, har serien satt nettrekord for NRK.

- Det er den mest populære serien i nett-tv noen gang. Aldri før har så mange sett en NRK-serie på nett, sier Moslet til Dagbladet.

Skjermes Andre sesong handler om tenåringen Noora og hennes første år på den videregående skolen Hartvig Nissen i Oslo.

Karakterene fra serien har også egne kontoer på sosiale medier, der de legger ut bilder og klipp. Til tross for tusenvis av følgere, skjermes de unge skuespillerne i serien fra media av NRK.

Dagbladets anmelder lot seg imponere av de første episodene og trillet terningkast seks for andre sesong av «Skam». Aftenpostens anmelder ga serien terningkast fem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer