Knallstart for «Skam»

Er NRKs mest populære nettserie noen gang.

SUKSESS: Til tross for lite tradisjonell promotering ble «Skam» en stor suksess for NRK og fikk både høye seertall og gode anmeldelser. Forrige fredag var det premiere på andre sesong. Foto: NRK
SUKSESS: Til tross for lite tradisjonell promotering ble «Skam» en stor suksess for NRK og fikk både høye seertall og gode anmeldelser. Forrige fredag var det premiere på andre sesong. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Første sesong av «Skam» ble en av fjorårets mest kritikerroste tv-serier og ungdomserien fikk ros fra seere og kommentatorer i alle aldre.

Episodene i «Skam» legges først ut på NRKs nett-tv, før de senere vises i repriser på lineær tv. Til tross for dette hadde flere av episodene i første sesong godt over 200 000 seere og majoriteten så serien på nett.

NRK legger også ut korte klipp som mot slutten av uka flettes sammen i en episode.

Første episode av andre sesong ble sluppet på nett på fredag og seertallene har allerede overgått fjoråret.

- Ganske heftige På noen dager har rundt 80 000 sett første episode på nett og 20 000 har sett episoden på vanlig tv. NRKs analysesjef, Kristian Tolonen, sier tallene er svært uvanlige.

- I 2016 er det fortsatt sånn at folk flest ser tv på den tradisjonelle måten. Så disse tallene er ganske heftige, sier Tolonen til Dagbladet.

Han forteller også at flere av klippene NRK har sluppet fra første episode har blitt sett av over 100 000 unike brukere. Tolonen forventer at seertallene kommer til å vokse ut over våren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer