Knallstart

Det rykende ferske utestedet Mono slår opp dørene i kveld og viser fram nyoppussede lokaler, Bobby Gillespie og Alan McGee.

Mono har tatt over etter Den Runde Tønne, eller Tønna, i Pløens gate. Nå er skjenkebevillingen i boks og i kveld feires den offisielle åpninga med celebert musikkbesøk.

Smått legendariske Bobby Gillespie, vokalist i Primal Scream, og Alan McGee, fra plateselskapene Creations og Poptones, kommer for å snurre plater. De to musikkelskerne har gått sammen om et konsept de kaller Radio 4, hvor det meste er lov.

Gillespie og McGee har altså gått fra konseptene. Ikke noe reindyrka drum & bass, house eller hip hop, men akkurat hva dj`ene selv måtte ønske å spille. Alt gjestene må gjøre er å stole på platesnurrernes smak. Akkurat det er kanskje ikke så vanskelig når det er snakk om Gillespie, som spilte trommer på The Jesus And Mary Chains «Psychocandy» i 1985 og revolusjonerte rocken med Primal Scream og «Screamadelica» i 1991. Mange, lange år har gått, men Gillespie er fortsatt i vinden.

Alan McGee fra Glasgow, også kjent som Oasis` hovedmann på Creation, driver nå nytt plateselskap: Poptones. Der har han blant annet sørget for at fenomenet El Vez, eller Robert Lopez, har fått platekontrakt.

Som oppvarmere for kjendisene kommer musikkskribentene Thomas Strzelecki og Audun Vinger. De skal spille skiver back 2 back i samme løsslupne sjanger som Radio 4. Siden det er fest har Gillespie og McGee tatt med seg seks venner. Det kan vel du også gjøre?

For å lese mer om det nye utestedet kan du ta en titt på Manuals artikkel.