Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knallsterke tall for «Hobbiten: Smaugs ødemark» i Norge

Bilbo finner gull på kino.

Regissør Peter Jackson er vant til å sette rekorder med filmene basert på J.R.R. Tolkiens univers.

Onsdag hadde «Hobbiten: Smaugs ødemark» premiere i Norge og USA, og filmen fyker nå til topps på verdens kinolister som forventet.

Tallene er ekstra sterke i Norge, der 123 093 har sett filmen siden fredag - mens 203 729 nordmenn har løst inn billett i løpet av fem dager. Det er til og med bedre enn fjorårets «Hobbiten: En uventet reise», som dro 114 000 i premierehelgen.

Ikke like godt i USA I USA har ikke tallene vært fullt så sterke, og den andre filmen i «Hobbiten»-trilogien gjør det noe dårligere enn den første i åpningshelgen (73,7 millioner dollar i billettinntekter mot 84,8 for «En uventet reise»).

Nedgangen kan imidlertid delvis forklares med dårlig vær på østkysten i USA, med snø og sludd som gjorde det fristende for mange å bli hjemme.

- Tallene kunne såklart ha vært litt bedre, og været har nok tatt noen millioner dollar ut av lommene våre. Men inntjeningen er god, og vi tror vi klarer å oppnå tilsvarende tall som den forrige «Hobbiten»-filmen som tjente inn en milliard dollar på verdensbasis, sier Warners distribusjonssjef Dan Fellman i en pressemelding.

Stykke opp til «Ringenes Herre» Men selv om premieretallene for «Hobbiten»-filmene er gode i Norge, er det fremdeles et stykke igjen til populariteten til «Ringenes herre»-filmene.

Over 140 000 nordmenn så for eksempel «Atter en konge» den første helgen i 2003. «Hobbiten: En uventet reise» ble sett av 605 000 totalt i Norge, mens både «Ringenes brorskap» og «Atter en konge» rundet én million besøkende.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Filtermagasin.no - Norges beste film- og tv-blogg.