Knallsterke tall for «Hobbiten: Smaugs ødemark» i Norge

Bilbo finner gull på kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Peter Jackson er vant til å sette rekorder med filmene basert på J.R.R. Tolkiens univers.

Onsdag hadde «Hobbiten: Smaugs ødemark» premiere i Norge og USA, og filmen fyker nå til topps på verdens kinolister som forventet.

Tallene er ekstra sterke i Norge, der 123 093 har sett filmen siden fredag - mens 203 729 nordmenn har løst inn billett i løpet av fem dager. Det er til og med bedre enn fjorårets «Hobbiten: En uventet reise», som dro 114 000 i premierehelgen.

Ikke like godt i USA I USA har ikke tallene vært fullt så sterke, og den andre filmen i «Hobbiten»-trilogien gjør det noe dårligere enn den første i åpningshelgen (73,7 millioner dollar i billettinntekter mot 84,8 for «En uventet reise»).

Nedgangen kan imidlertid delvis forklares med dårlig vær på østkysten i USA, med snø og sludd som gjorde det fristende for mange å bli hjemme.

- Tallene kunne såklart ha vært litt bedre, og været har nok tatt noen millioner dollar ut av lommene våre. Men inntjeningen er god, og vi tror vi klarer å oppnå tilsvarende tall som den forrige «Hobbiten»-filmen som tjente inn en milliard dollar på verdensbasis, sier Warners distribusjonssjef Dan Fellman i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer