Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Knalltall for Anne-Kat.

2003 ble et jubelår for Anne-Kat. Hærland, i hvert fall økonomisk. Selskapet fikk et overskudd på nærmere 2,6 millioner kroner før skatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne-Kat. Hærland kan se tilbake på 2003 som et godt økonomisk år, selv om fyllekjøringen i november sikkert legger en demper på resultatet.

Kat AS, som den storkjefta NRK-kjendisen eier 66 prosent av, har mer enn åttedoblet omsetningen fra 2002.

I fjor var omsetningen på nærmere 2,6 millioner kroner. Selskapet tar ut hele årsresultatet etter skatt på 1,9 millioner kroner i utbytte. Det betyr at Hærland fyller opp kontoen med 1,25 millioner kroner. For to år siden var det ikke noe utbytte til aksjonærene i det hele tatt. 2003 har derfor vært et gullår økonomisk for Anne-Kat.

Egen sjef

I Kat AS er det bare Anne-Kat. som jobber, og hun står oppført som daglig leder. For denne jobben har hun hevet en lønn på 681 037 kroner. Det betyr at NRK-kjendisen hadde en årsinntekt med utbytte og lønn på i underkant av to millioner kroner.

Det kommer sikkert godt med etter at hun måtte betale ei bot på 90 000 kroner da hun ble dømt for fyllekjøring.

Med seg i selskapet har Anne-Kat. Hærland også Tuva L. Syvertsen, som eier 34 prosent av aksjene. Styreleder er Hærlands manager Grethe Laila Fjelberg, som tidligere var medeier i det suksessfulle selskapet.

Humor er penger

Anne-Kat. ler sikkert fra boligen på Skillebekk i Oslo og til banken på grunn av selskapets beste resultat. I jobben er det også den skarpe satiriske tunga som kommer til uttrykk. Hennes selskap driver med underholdning, standupvirksomhet, eventjobbing, programleder- og journalistvirksomhet. Og humoristen ser ingen grunn til ikke å bringe inn litt morsomheter i noe så kjedelig som et årsregnskap:

«Arbeidsmiljøet er godt og selskapets virksomhet medfører ingen forurensning av det ytre miljø,» heter det i papirene som er levert til Brønnøysundregistret.

I rapporten fra styret står det også at selskapet bare har en ansatt - og at kravet om likestilling dermed er oppfylt.

Anne-Kat. har også et enkeltmannsforetak som ble opprettet i 1998 og bærer hennes fulle navn Anne-Katrine Hegna Hærland.

Den allsidige artisten har ikke hatt late dager i 2003. For andre gang stilte hun opp med sprell i showet «Bla, bla, bla» på NRK, som også ble nominert til Gullruten. Kjendisen har vært fast deltaker sammen med Knut Nærum og Jon Almaas i «Nytt på nytt» siden det startet i 1999.

Skråblikk på nyheter

Seeroppslutningen slo alle rekorder da over 1,5 millioner nordmenn samlet seg foran skjermen for å høre hva Anne-Kat. hadde å si om sin egen fyllekjøring i november i fjor.

Programmet ble også kåret til årets tv-program av Dagblad-leserne i 2003. Også i år loset Hærland & co. oss gjennom ukas nyhetsbilde med sine velkjente skråblikk og kjendiser i studioet.

I februar i fjor debuterte hun med sitt første sceneshow «Jeg er ikke Dina». Der brettet hun ut den overflatiske delen av sitt aller innerste sjelsliv, og ikke minst mangel på sexliv, i tillegg til at hun sparket mot kolleger og annet kjentfolk. I september dro hun på norgesturné med showet.

Populær

Sommeren tilbrakte den hemningsløse humoristen i Tønsberg, sammen med blant andre sin gode kollega Thomas Giertsen. Otto Jespersen og Tommy Steine deltok også i standupshowet «Sommerklubben». Da sommeren var over, tok komikergjengen med seg showet til Oslo hvor de holdt 19 forestillinger på Chateau Neuf i februar og mars i fjor.

Hærland var også en av de nominerte til Stå-opp-prisen for 2003, hvor Christer Torjussen stakk av med seieren. Og fyllekjøringen ser ikke ut til å ha gjort Anne-Kat. mindre populær.

I desember i fjor ble den populære ordmitraljøsa stemt fram som nummer tre da Dagblad-leserne kåret Årets TV-navn, bare slått av Kristian Valen og Thomas Numme/Harald Rønneberg.

ØKONOMISK JUBEL: Kat as. som NRK-kjendisen Anne Kat. Hærland eier 66 prosent av, har mer enn åttedoblet omsetningen fra 2002 til 2003. I fjor var omsetningen på nærmere 2,6 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!