Knapp frist for norsk Harry Potter-oversettelse

Men fansen må trolig smøre seg med tålmodighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Betydelig hemmelighetskremmeri er knyttet til den siste Harry Potter-boka, «Harry Potter and the Deathly Hallows». Boka kommer ut 21. juli 2007 klokken 00.01 i England, og et svært få antall personer får lese den før da. 

Forlaget er nemlig livredde for lekkasjer om hvordan det går.  

Derfor får heller ikke den norske oversetteren se manus før den engelske versjonen ligger klar i butikkene. Dermed kan det også bli sein høst før Harry Potter-boka foreligger på norsk, opplyser Damm.  

I Danmark har forlaget måttet utsette utgivelsen fram til 10. november - én måned etter planlagt utgivelse.

Den norske oversetteren, Torstein Bugge Høverstad, opplyser at han har fått en knapp frist av Damm til sin oversettelse.

- Forlaget har sagt at jeg får to måneder. Da blir det ikke noe særlig tid til avslapning på fortauscafeen, sier Bugge Høverstad til Dagbladet.no.

Forlaget har heller ikke fått vite hvor mange sider Bugge Høverstad skal oversette.

- Det skal visstnok være drøyt 700 sider. Men klart jeg gleder meg til å sette igang. Jeg er minst like spent som alle andre på hvordan det går, sier Bugge Høverstad.

KAN BLI SEIN HØST: Norske fans som ikke vil lese den engelske versjonen av den siste Harry Potter-boka, må trolig vente til sein høst for å få vite hvordan det går.
KAN BLI SEIN HØST: Norske fans som ikke vil lese den engelske versjonen av den siste Harry Potter-boka, må trolig vente til sein høst for å få vite hvordan det går. Vis mer

J.K Rowling har solgt mer enn 360 millioner bøker over hele verden, og forhåndssalget av «Harry Potter and the Deathly Hallows» har også vært imponerende.

Tidlig i mai meldte Amazon at de har registrert mer enn én million forhåndsbestillinger av boka.

Og i april meldte den amerikanske bokkjeden Barnes & Noble at de hadde forhåndssolgt over en halv million av boka. Det var også ny rekord.

BARNEUTGAVEN: Bildet viser Harry, Ronny og Hermine i litt eldre utgaver.
AMERIKANSK UTGAVE: Hvem eller hva strekker Harry Potter seg etter?
VOKSENUTGAVEN: Er dette Horcruxen som inneholder en bit av Voldemorts sjel?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer