Anmeldelse Film «The Foreigner»

Knapp og kul action fra grånende Chan og Brosnan

«The Foreigner» er laget av folk som vet hva de driver med.

VIL HA HEVN: Jackie Chan spiller hovedrollen i den kinoaktuelle actionfilmen. Video: SR Media / thefyzz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Verken Jackie Chan eller Pierce Brosnan har tenkt å sette seg til i godstolen og ta imot utsendte fra den kulturelle spaserstokken med det aller første. Istedet får de to grånende actionheltene brynt seg på hverandre i «The Foreigner», og det spørs om ikke slike kulturkollisjoner vil bli stadig vanligere, ettersom Kina i stadig større grad finansierer internasjonale filmer.

The Foreigner

Action

Regi: Martin Campbell
Skuespillere: Jackie Chan, Pierce Brosnan
Premieredato: 10. november 2017
Aldersgrense: 15 år
Orginaltittel: The Foreigner

Se alle anmeldelser

Chan er Quan, vietnamesisk flyktning med en svært grundig spesialtrening som vekkes idet datteren blir drept i en terroraksjon. Det er et revitalisert IRA som står bak, og snart er den hevnende faren i Belfast. Der gir han den hardt pressede politikeren og eks-IRA-mannen Liam Hennessy (Pierce Brosnan) enda noen flere grunner til å finne frem hodepinetablettene.

Interessant Brosnan

Chan er fin og lakonisk i hovedrollen, der han veksler mellom de unnselige faktene som gjør at motstanderne opplever ham som stakkarslig, og det høysparkende og høykompetente.

Likevel er det Brosnan som er den mest fascinerende skikkelsen i filmen, som en sammensatt antagonist med kamper å kjempe på flere fronter. Hennessy får tyn fra britene som vil ha terroristene tatt, tidligere medsammensvorne som vil ha mer vold, politiet, og den tilreisende «kinamannen» som vil ta saken i egne hender - og hans egen agenda forblir uklar lenge. Og så er det fascinerende i seg selv å se eks-James Bond som grå, senete og tatovert, med noe knurrende og innbitt over seg. Brosnan, som endelig får snakke sitt irsk på film, synes å føle seg mye mer hjemme her enn i Hennes Majestets hemmelige tjeneste.

Kompetent action

Og så er det ikke til å komme forbi at noen snarveier i plottet er smått irriterende og åpenbare, at møysommelige planer virker sånn passe logiske og at folk godt i det minste kan late som om de har rukket å få en beskjed over telefonen, og ikke bare er stille i fire sekunder før de sier at «ok, jeg er på saken, ha det».

«The Foreigner» er en nedpå og kompetent actionfilm fra erfarne folk som vet hva de driver med. Det siste inkluderer «GoldenEye»-regissør Martin Campbell. Det føles helt trygt å overlate seg i deres hender.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer