- Knausgård blir empatisk

Suksessforfatteren viser nye sider i Min kamp 6

SAMMENSATT:  Knausgård har i Min kamp tatt leserne gjennom uskyldig barndom, ungdomstid med utforsking av seksualitet og rus og livet som søkende student og sliten småbarnsfar. Nylig lot han lokkene falle, og mange har fundert over om det er et symbolsk uttrykk for at han nå avslutter sitt livsverk som forfatter. FOTO: SVT
SAMMENSATT: Knausgård har i Min kamp tatt leserne gjennom uskyldig barndom, ungdomstid med utforsking av seksualitet og rus og livet som søkende student og sliten småbarnsfar. Nylig lot han lokkene falle, og mange har fundert over om det er et symbolsk uttrykk for at han nå avslutter sitt livsverk som forfatter. FOTO: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):«For hjertet er livet enkelt: det slår så lenge det kan. Så stopper det.» Første setning i Min kamp 1 satte tonen for Karl Ove Knausgårds omdiskuterte, selvbiografiske romanprosjekt. Forfatteren har varslet at han har hatt siste setning klar helt siden Min kamp ble påbegynt, og i morgen kommer den 1120 sider lange Min kamp 6, avslutningen som ifølge Knausgård fikk ham til å grine tastaturet fullt av tårer.

- Viser annen forståelse Forlagssjef i Oktober, Geir Berdahl, sier Min kamp 6 viser en forandring hos Knausgård.

- Knausgård viser en annen forståelse for et annet menneske. Han viser en mer empatisk side, som forteller om en forandring hos ham. Men boka føyer seg inn og utfyller romanprosjektet, Knausgård følger den opprinnelige intensjonen, sier Berdahl.

I Min kamp 6 gir Knausgård blant annet et portrett av mora, og boka inneholder innskutte essay om Hitler, Celan og Hamsun.

Vanskelig avslutning Knausgård har slitt med å fullføre romanprosjektet, og forkastet mye av stoffet til Min kamp 6 i fjor jul. Det opprinnelige målet formulerte han i forbindelse med lanseringen av Min kamp 1 i 2009:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer