Knausgård har pause fra skjønnlitteraturen

... men det hindrer ham ikke fra å slippe bok til høsten.

Lillehammer 20130529. Litteraturfestivalen på Lillehammer. Vi treffer Maria Zennstrøm og Karl Ove Knausgård for en prat om deres prosjekter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Lillehammer 20130529. Litteraturfestivalen på Lillehammer. Vi treffer Maria Zennstrøm og Karl Ove Knausgård for en prat om deres prosjekter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Karl Ove Knausgård er en travel mann. For tida skriver han på førsteutkastet av filmmanuset til boka «Ute av verden».

Dessuten skriver han på en essaysamling som skal komme ut i høst. Boka utgis av Oktober forlag, og handler om Anders Behring Brievik, litteratur, og kunsten til Cindy Sherman, Sally Mae og Francisca Goodman.

Da Dagbladet møtte ham og den svenske forfatteren Maria Zennström på Litteraturfestivalen i Lillehammer, var det ikke som forfatter, men som hennes forlegger og oversetter.

- Har du en pause fra skjønnlitteraturen?

- Ja. Det koster så mye om man skal skrive noe bra, det må handle om liv eller død hvis det skal bli bra. Og det tar lang tid. Det vet Zennström også, sier Knausgård.

Pelikanens første Maria Zennström er den svenske forfatteren Knausgård er forlegger og oversetter for på det nyoppstartede forlaget Pelikanen. Boka hennes, «Hvordan ser livet ut hvis man ikke har nok kjærlighet?», kommer ut på norsk i dag. Den er skrevet i dagboks form, med Zennström selv og hennes nærmeste slektninger som rollefigurer. Den tok henne syv år å skrive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer