Knausgård hedret sammen med Angelina Jolie

Prisutdeling i New York i går.

HEDRET: Karl Ove Knausgård ble hedret på Wall Street Journals Innovator Awards i går. Her sammen med forfatterkollega Zadie Smith, som også deltok på utdelingen. Foto: NTB SCANPIX / Dimitrios Kambouris/Getty Images/ AFP
HEDRET: Karl Ove Knausgård ble hedret på Wall Street Journals Innovator Awards i går. Her sammen med forfatterkollega Zadie Smith, som også deltok på utdelingen. Foto: NTB SCANPIX / Dimitrios Kambouris/Getty Images/ AFPVis mer

(Dagbladet:) De internasjonale prestisjeprisene fortsetter å drysse over Karl Ove Knausgård, som i går deltok på Wall Street Journal's Innovator Award på Museum of Modern Art i New York.

Til stede var også en rekke internasjonale kjendiser, som Robert de Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jared Leto, Miuccia Prada og Zadie Smith.

Knausgård mottok prisen for litteratur, som var en egen kategori for første gang i år. Angelina Jolie fikk filmprisen, og Miuccia Prada moteprisen. For øvrig deler finansavisa hvert år ut priser i kategoriene kunst, design, teknologi og merkevare. Se alle prisvinnerne i faktaboksen.

Heder og mer heder
En reporter fra avisa har også møtt Knausgård hjemme i Ystad, og publiserte et lengre intervju med forfatteren denne uka. Det innledes blant annet med journalist Liesl Schillingers forundring over at denne mannen i den slitne varebilen, full av leker og gamle CDer, «trolig står på lista over framtidige vinnere av Nobels litteraturpris».

Inntil videre har Knausgård fått med seg enda en pris i løpet av New York-besøket. Mandag fikk han en medalje for ekstraordinært arbeid innen litteratur, på Library Lions Gala i New York Public Library.

I vinden
USA-besøket sammenfaller med publiseringen av Knausgårds anmeldelse av Michel Houllebeqcs siste, kontroversielle roman «Underkastelse» i New York Times, som han også har fått en del oppmerksomhet for.

Her hjemme har han fått kjeft for sine uttalelser om innvandring, i forbindelse med lanseringen av sin nye bok i Norge.

All oppmerksomheten til tross - i et intervju med Dagbladet i forrige uke, fortalte han at føler seg dum og utilstrekkelig, og at han absolutt ikke oppfatter seg som en mann av betydning.

OGSÅ HEDRET: Angelina Jolie fikk filmprisen. Her sammen med prisutdeler Robert De Niro og ektemann Brad Pitt på den røde løperen. Foto: NTB SCANPIX
OGSÅ HEDRET: Angelina Jolie fikk filmprisen. Her sammen med prisutdeler Robert De Niro og ektemann Brad Pitt på den røde løperen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Det stemmer ikke med mitt selvbilde, det er totalt krasj, sa han til Dagbladet.