Knausgård kalte innvandring «problematisk» - nå får han kjeft

Den norske forfatteren har blandet seg i innvandringsdebatten i Sverige.

KALLES KUNNSKAPSLØS: Karl Ove Knausgård burde ikke uttalt seg om innvandring, mener forfatterkollega Jan Guillou. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KALLES KUNNSKAPSLØS: Karl Ove Knausgård burde ikke uttalt seg om innvandring, mener forfatterkollega Jan Guillou. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i et intervju med Aftenposten at «Min kamp»-forfatter Karl Ove Knausgård sa at «vi må tørre å snakke om de problematiske sidene ved innvandring». 

Forfatteren mener det blitt tabu i Sverige å hevde at for høy innvandring også bringer med seg negative aspekter til samfunnet. 

- Det sier noe om at spenningene i samfunnet har økt. Det har kommet over hundre tusen flyktninger og innvandrere til landet hittil i år, og det er klart at det får konsekvenser, på godt og ondt, sier Knausgård til Aftenposten.

Utspillet vekker oppsikt i Sverige, og torsdag kveld, midt under den norske Bieber-dramatikken, fikk Knausgård betydelig refs fra forfatterkollega Jan Guillou.

- Knausgård er nok en av de dårligste politiske analytikerne i Skandinavia, sa han på NRK Dagsrevyen torsdag kveld.

I løpet av de siste to ukene har det vært 13 påsatte branner på asylmottak i Sverige og spenningene rundt innvandringsspørsmål er høye. 

Karl Ove Knausgård og andre har gitt uttrykk for at man ønsker en mer åpen debatt om innvandring. Guillou fnyser av Knausgårds åpnehetsbønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer