Knausgård langer ut mot Norge i nytt intervju: - Nordmenn mangler profesjonalitet, de er litt mer barnslige

Forfatteren kan ikke se seg selv flytte hjem til Norge noengang. 

SKARPSKODD VINNER: Karl Ove Knausgård vant sin første pris i Sverige og benyttet seiersintervjuet til å blant annet snakke om sitt forhold til Norge. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060
SKARPSKODD VINNER: Karl Ove Knausgård vant sin første pris i Sverige og benyttet seiersintervjuet til å blant annet snakke om sitt forhold til Norge. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Expressen melder at forfatter Karl Ove Knausgård får den svenske Björn Nilsson-prisen for «framstående kulturkritikk».

I vinnerintervjuet forteller «Min kamp»-forfatteren blant at synet på Norge er forandret med årene.

- Jeg har fått et annet syn på Norge, og mye av det dere svensker syns er jo sant: nordmenn mangler en slags profesjonalitet, de er litt mer barnslige, litt uformelle, sier han.

Den kritikerroster forfatteren har valgt å bli boende i Sverige etter han ble separert fra Linda Boström Knausgård. Ifølge Expressen er Knausgård også klar på at han neppe vil flytte hjem til Norge noengang.

- Jeg merker også at folk i Norge vet veldig lite om Sverige. Blant annet har de et ekstremt karikert bilde av den svenske flyktningproblematikken. Da jeg bodde i Malmø ble jeg oppringt av norske journalister som som lurte på hvordan det var å bo i en så voldelig by... [...] Nordmenn har også vanskelig for å forstå den svenske feminismen. Her er den et slags konstant trumfkort i alle kulturdebatter, fortsetter Knausgård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer