Knausgård lover mer bråk

- Fjerde bind av «Min kamp» blir veldig ekstrem.

NYE BØKER: Karl Ove Knausgård signerte i går bøker for flere hundre frammøtte fans på Litteraturhuset i Oslo. 5000 nye eksemplarer av første bind av «Min kamp» er nå på vei ut til butikkene. 
Foto: Krister Sørbø
NYE BØKER: Karl Ove Knausgård signerte i går bøker for flere hundre frammøtte fans på Litteraturhuset i Oslo. 5000 nye eksemplarer av første bind av «Min kamp» er nå på vei ut til butikkene. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Litteraturhuset i Oslo i går kveld: En fullsatt sal følger musestille samtalen mellom Norges nye litterære rockestjerne, Karl Ove Knausgård, og hans mangeårige kollega, venn og sparringspartner, Tore Renberg. I etasjene over følger enda flere dypdykket i Knausgård univers via storskjermer.

Etterpå danner de lang kø for å sikre seg hans signatur i nykjøpte første bind av forfatterens livsverk «Min kamp».

- Dette er skummelt og helt fantastisk på samme tid, beskriver Knausgård for Dagbladet.

Skummelt, fordi forfatteren som nylig ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2010 hevder at han er et «privat menneske». Helst ville han nå ha sittet hjemme i Sverige og skrevet på de to siste bindene av «Min kamp».

Tredje bind kom nylig i bokhandlene, også den bejublet av de fleste kritikere. Nå sendes straks fjerde bind til trykkeriet.

Les Dagbladets anmeldelse av «Min Kamp 2» her. Neste bind ferdigKnausgård har utlevert sin nære familie og sine venner — og blitt møtt med trussel om søksmål. Nå drar han skrustikka ytterligere til i romanen som omhandlet tida på gymnas i Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer